Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Phantom Elite, Angel Nation & Equisa

Dordrecht Popcentrale 17 december 2017

Met ‘Aeon’ leverde de Engelse band Angel Nation één van de beste platen van het afgelopen jaar af, dus toen bekend werd dat men een aantal optredens in Nederland ging doen, was ondergetekende er als de kippen bij om dit bij te wonen. Helaas kon ik door privé-verplichtingen niet bij de show in de Bosuil zijn, maar gelukkig was ik wel in staat om naar het optreden in de Popcentrale in Dordrecht te gaan.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

band imageNaast Angel Nation stonden ook twee Nederlandse bands op het podium, zijnde Equisa en Phantom Elite, en het verbaasde me in hoge mate dat er zo weinig mensen op deze toch zeer aantrekkelijke package af waren gekomen. Wellicht dat dit te maken had met het feit dat het een zondagavond was, maar dit soort kwaliteitsbands moet toch in staat geacht worden om een zaal als de Popcentrale vol te krijgen zou je zeggen. Equisa trapte de avond af en dit was mijn eerste kennismaking met deze act. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm positief verrast was door hetgeen Equisa liet horen. Het song materiaal klonk erg lekker, gitarist Sebas Honing kleurde de nummers erg fraai in met zijn prima gitaarwerk en zangeres Petra Honing maakte een goede indruk door haar mooie stem en spontane podiumpresentatie. Equisa was dan ook een prima openings-act op deze avond en middels hun lekkere optreden hebben ze mijn interesse in de band in ieder geval flink aangewakkerd.

band imageNa Equisa was het dan de beurt aan de band waar ik eigenlijk voor naar Dordrecht was afgereisd: Angel Nation! Na de intro-tape begon men aan hun set met het beste nummer van de ‘Aeon’-plaat ‘Burn The Witch’, waarop zangeres Elina Siirala meteen liet horen waarom ik haar tot de beste zangeressen van dit moment reken. Andere hoogtepunten van de helaas redelijk korte set waren het eveneens schitterende ‘Blood Is On Your Hands’, ‘Breathe Again’ en de vlotte afsluiter ‘Enough Is Enough’. Ondanks het geringe bezoekersaantal had de band zichtbaar lol op het podium en speelde men alsof ze voor een uitverkocht Ahoy stonden. De band bleek erg goed op elkaar ingespeeld en met name gitarist Sonny Antoniou viel op door zijn heerlijke gitaarsolo’s. Bij Angel Nation draait echter alles (terecht) om zangeres Elina Siirala en met haar kristalzuivere sopraanstem maakte ze grote indruk op de aanwezigen. Op plaat was Angel Nation al een prima band, maar ook op het podium liet men op niet mis te verstane wijze horen dat dit een band met een grote toekomst is.

band imagePhantom Elite had de ondankbare taak om na het geweldige Angel Nation optreden de avond af te sluiten, maar dat deed men met verve. Ook deze band heeft met de Braziliaanse zangeres Marina La Torraca een echte klasbak in huis en dat maakte ze gedurende deze show erg duidelijk. Nummers als ‘Spectrum Of Fear’, ‘Lockdown’ en ‘With The Gods’ werden uitstekend neergezet en Sander Gommans is er in geslaagd om een prima band samen te stellen die met de juiste begeleiding op korte termijn de nodige stappen zal kunnen maken. Ook Phantom Elite trok zich niets aan van het geringe aantal bezoekers en speelde vol overgave. Het materiaal van de band is voor mij net iets minder interessant dan de nummers van Angel Nation, maar dat neemt niet weg dat ook Phantom Elite een band is met de nodige toekomstperspectieven. Al met al kregen we op deze avond drie prima female fronted metal bands voorgeschoteld, die mij in ieder geval enorm vermaakt hebben. Zoals gewoonlijk hadden de thuisblijvers dus ongelijk…

<< vorige volgende >>