Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Vandenberg’s Moonkings & The Dirty Denims

Tilburg 013 17 november 2017

Met ‘MK II’ heeft Vandenberg’s Moonkings een uitermate sterk tweede album afgeleverd en het was dan ook niet heel erg verrassend dat de Jupiler Zaal van de 013 in Tilburg behoorlijk volgelopen was. Toen ik de band op Fortarock zag spelen, hadden ze behoorlijk wat last van technische problemen en was men nog niet bepaald een geoliede machine, maar deze show maakte duidelijk dat men behoorlijk wat progressie had gemaakt.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

band imageVooraleer Vandenberg’s Moonkings het podium zou gaan betreden was de uit Eindhoven afkomstige band The Dirty Denims gedurende ruim een half uur het uiterst vermakelijke voorprogramma. Dit gezelschap heeft dit jaar hun full-length debuut-album ‘Back With A Bang!’ op de markt gebracht en deze plaat bevat heerlijke no-nonsense hardrock waarin de invloeden van AC/DC, Joan Jett en The Ramones overduidelijk doorklinken. Dit materiaal werd ook op deze avond in de 013 op een erg appetijtelijke manier neergezet en met name gitarist Jeroen Teunis en gitariste en zangeres Mirjam Sieben wisten zich op een zeer positieve manier te onderscheiden. Nummers zoals ‘Can’t Get Enough Of Rock ‘n’ Roll’, ‘24/7/365’, ‘Make Us Look Good’ en de Romantics-cover ‘What I Like About You’ klonken gewoonweg prima en toen zowel Jeroen als Mirjam tijdens het laatste nummer ‘Famous’ van het podium sprongen om nog een partijtje tussen het publiek te spelen werd eens te meer duidelijk dat dit een erg goede maar vooral ook energieke en spontane support act was. Sterker nog, voor mij was dit één van de beste support shows die ik sinds lange tijd had gezien. Absoluut een aanrader en zeker de moeite van het bekijken (en beluisteren) meer dan waard, dit The Dirty Denims!

band imageThe Dirty Denims hadden de zaal dus erg goed opgewarmd voor hoofd-act Vandenberg’s Moonkings die met de eerste single van hun nieuwe album ‘Tight Rope’ de enthousiaste aanwezigen meteen bij de strot vatte om die vervolgens nooit meer los te laten. Ondanks het feit dat de band de naam van gitarist Adrian Vandenberg draagt, bleek dat deze vier gasten een echt team vormden die op deze avond de sterren van de hemel speelden. De jonge ritme-sectie heeft ouwe rot Adje Vandenberg echt een tweede leven gegeven en onze vaderlandse trots speelde zoals in zijn beste jaren. De grootste troef binnen de band bleek echter klasbak Jan Hoving te zijn en zijn vocalen op ‘Steal Away’ ‘Close To You’, de Vandenberg-hit ‘Burning Heart’, de bijzonder fraaie tweede single ‘What Doesn’t Kill You’ (in een fenomenale akoestische uitvoering) en de Whitesnake songs ‘Sailing Ships’, Judgement Day’ en ‘Here I Go Again’ waren gewoonweg adembenemend. Voor mij is deze zanger echt een openbaring en Adje mag zich buitengewoon gelukkig prijzen met deze wereldzanger. Verdere nummers die in positieve zin opvielen waren ‘Reputation’, het lange ‘The Fire’ en ‘Love Runs Out’, waarna er afgesloten werd met een spetterende versie van Led Zeppelin’s ‘Rock And Roll’. Met dit ronduit geweldige optreden nam dit viertal op een niet mis te verstane wijze revanche op hun toch wat magere Fortarock performance….

<< vorige volgende >>