Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Doro & Oversense

Bergen Op Zoom Gebouw T 11 december 2017

Het was al weer een tijdje geleden dat metal queen Doro Pesch Nederland had bezocht, maar in het kader van de vorig jaar verschenen ‘Strong And Proud’ release werden er dit jaar nog een aantal shows gedaan, waaronder deze in Gebouw T in Bergen Op Zoom. De Duitse blondine bleek nog niets van haar charme verloren te hebben en de aanwezigen werden op een zeer energieke show getrakteerd.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

band imageVoordat Doro het podium betrad mocht de jonge Duitse band Oversense proberen om het publiek om te warmen en dat deden ze door materiaal van hun eerder dit jaar uitgekomen debuutalbum ‘The Storyteller’ te spelen. De band zette een enthousiast optreden van zo’n drie kwartier neer, maar tevens bleek dat er nog veel voor verbetering vatbaar was. Zo kwam een en ander nogal rommelig en chaotisch over en met name de achtergrondzang liet nogal wat te wensen over. Toch was ik wel gecharmeerd van frontman Danny Meyer, die niet alleen over een zeer aangenaam stemgeluid beschikt, maar die zich al redelijk bedreven toonde in het bespelen van het publiek. Dat zorgde ook wel voor wat positieve reacties van de aanwezigen, maar in alle eerlijkheid dient gezegd te worden dat men geen enkel moment het op de plaat neergezette geluid live kon reproduceren. Men zorgde wel voor een prima bruggetje naar de hoofdact middels het inzetten van het Doro-nummer ‘All We Are’, maar dat kon niet verbloemen dat Oversense nog wel wat meters te maken heeft alvorens men een solide live-show kan neerzetten.

band imageDoro beschikt natuurlijk over een uitstekende band en gezamenlijk zetten ze altijd een prima show neer, wat in Bergen Op Zoom niet anders was. Natuurlijk weet je precies wat je kunt verwachten, maar dat is nu juist de charme van deze artiest. Doro geeft zich altijd voor honderd procent en dat was ook het geval in Gebouw T. De opkomst was niet erg hoog (wellicht had dat ook te maken met het feit dat W.A.S.P. op dezelfde avond in 013 speelde?), maar dat maakte voor Frau Pesch geen reet uit want haar natuurlijke enthousiasme was weer volop aanwezig.

Er werd prima gestart met de meezinger ‘Raise Your Fist In The Air’ en het publiek ging meteen mee in de energie die de band uitstraalde. De focus van de setlist lag toch wel op het oudere materiaal en daar had ondergetekende absoluut geen probleem mee. Nummers zoals ‘I Rule The Ruins’, ‘Burning The Witches’, Eartshaker Rock’, ‘Out Of Control’ en de verplichte ballade ‘Fur Immer’ gingen er in als de spreekwoordelijke koek en ook het spetterende ‘Revenge’ mocht op de goedkeuring van alle aanwezigen rekenen. Doro was constant in beweging en zocht continu contact met de fans op de eerste rijen, soms ook fysiek door het geven van handjes en high-fives. Tussen de nummers door probeerde Doro af en toe wat verhaaltjes over het toerleven te vertellen, maar gezien het feit dat haar Engels nog steeds hevig te leiden heeft onder haar Duitse accent, was daar niet zo heel veel van te verstaan. Gelukkig lag de nadruk dan ook terecht op de muziek en middels de Priest-cover ‘Breaking The Law’ en de klassieker ‘All We Are’ werd de set tot een prima einde gebracht. De enthousiaste menigte wilde echter nog veel meer horen en daar werd door prima versies van ‘Hellbound’ en ‘East Meets West’ gehoor aan gegeven. Na het afsluiten van de set namen Doro en de band nog volop de tijd om afscheid te nemen van de fans en na dit prima old-school metal optreden kon iedereen zeer tevreden huiswaarts keren. Volgende keer zijn we er zeker weer bij!

<< vorige volgende >>