Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Beyond God & At First

Helmond De Cacaofabriek 11 oktober 2017

Op 9 november verscheen het tweede full-lenght album ‘Dying To Feel Alive’ van de female fronted band Beyond God en een dag later werd de CD-presentatie gehouden in de Cacaofabriek in Helmond. Dit optreden zou tevens de laatste show met gitarist Twan Smolders zijn, die een tijdje terug te kennen had gegeven de band de gaan verlaten. Ook zijn opvolger Ronald Tielen zou deze avond aan het publiek geïntroduceerd gaan worden.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

band imageDe relatief jonge band At First had de eer om de avond de openen en het dient te worden gezegd dat dit vijftal mij aangenaam wisten te verrassen. Hun alternatieve metal klonk behoorlijk fris en energiek en met name frontvrouwe Jamie Jochems viel in positieve zin op met haar goede stem en volwassen podiumpresentatie. Natuurlijk heeft de band nog een hoop zaken die verbeterd kunnen worden, maar hun optreden was in ieder geval dusdanig goed dat ik meteen hun debuut-EP ‘Dreams Inc.’ heb aangeschaft en deze band in de nabije toekomst zeker in de gaten zal blijven houden. Nederland blijkt toch nog steeds een grote kweekvijver te zijn voor talentvolle female fronted bands en daar reken ik op basis van deze show At First zeker ook toe.

band imageBeyond God had flink uitgepakt voor deze CD-presentatie, want met een extra koor en een celliste waren er maar liefst vijf extra mensen op het podium te vinden met de intentie om het orkestrale geluid van het prima nieuwe album ‘Dying To Feel Alive’ zo goed mogelijk neer te zetten. Daar slaagde de band erg goed in moet ik zeggen en de anderhalf uur die men op het podium zou staan waren dan ook in no-time voorbij. De bandleden hadden zichtbaar lol tijdens het optreden en gitarist Twan Smolders genoot zichtbaar met volle teugen van zijn laatste show met de band. De nieuwe nummers werden afgewisseld met wat oudere tracks en deze mix was absoluut meer dan de moeite waard. Zangeres Meryl Foreman was prima bij stem en dat zorgde voor uitstekende uitvoeringen van ondermeer ‘When Lightning Strikes’, ‘Helios’, ‘Dying To Feel Alive’ en het oudje ‘Passion’, maar eigenlijk werd heel de set gewoon prima neergezet. Na ‘Dying To Feel Alive’ werd er een akoestisch intermezzo ingelast die vanwege een kapotte voeding van het keyboard even op zich liet wachten, maar die na deze korte vertraging duidelijk maakte dat het materiaal ook akoestisch prima tot zijn recht komt. Tijdens het laatste nummer ‘No Other Way’ kwam de nieuwe gitarist Ronald Tielen de band versterken en werd het gitaristen-stokje symbolisch overgedragen van Twan naar Ronald. Na afloop van de show werd Twan terecht nog eens in het zonnetje gezet en konden de mensen zeer voldaan huiswaarts keren.

<< vorige volgende >>