Listen live to Radio Arrow Classic Rock

End Of The Dream, Pandora’s Key & Mercy Isle

Breda Mezz 13 oktober 2017

Dat de Brabantse formatie End Of The Dream wegens privé-omstandigheden verstek moest laten gaan op het Femme Festival was een behoorlijke teleurstelling, daar ik deze band tot de meest talentvolle formaties in het female fronted genre reken. Gelukkig treedt deze band regelmatig op in onze contreien en konden we een aantal weken later aanwezig zijn bij hun optreden in de altijd gezellige Mezz in Breda.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Het Amerikaans/Nederlandse gezelschap Mercy Isle mocht de avond openen en dit zou mijn eerste kennismaking worden met deze band. Men heeft reeds een EP (‘Storm’ uit 2015) en een full-length album (‘Undying Fire’ uit 2016) op de markt, maar die heb ik tot op heden nooit mogen beluisteren. Ik ging dus redelijk ‘blank’ het optreden in en had na afloop wat mixed feelings over hetgeen ik gehoord en gezien had. Het song materiaal was prima en ook aan de uitvoering hiervan mankeerde niet zoveel, maar de balans tussen gitaar en keyboards was verre van optimaal, daar je de gitaren tijdens de solos bijna niet kon horen. Verder liet zangeres Kassandra Novell hier en daar wat steekjes vallen, al was dat niet echt storend te noemen. Op basis van het gespeelde materiaal heeft Mercy Isle wel degelijk een meerwaarde in het genre, maar op deze avond kwam het op het podium nog niet echt optimaal tot zijn recht. Desalniettemin was mijn nieuwsgierigheid zeker gewekt en zal ik de beide releases van Mercy Isle zeker eens gaan checken.

band image


De tweede band van de avond was Pandora’s Key, die een aantal maanden geleden in eigen beheer hun debuut-EP ‘Prometheus Promise’ op de markt hadden gebracht. De band heeft in Maaike Rijk een goede zangeres in huis, die op deze avond ook moeiteloos overeind bleef. Verder straalde de band bovenal een hoop spelvreugde uit, wat ook oversloeg op het aanwezig publiek. Vooral de uitvoering van de powerballad ‘Ephemeral Ethernity’ maakte behoorlijk wat indruk op deze avond en liet horen dat dit een band is met potentie. Niet alleen de EP wist te overtuigen, ook op het podium bleek dat men het nodige te bieden had.

band image


End Of The Dream bewees de terechte headliner van deze avond te zijn en speelde een zeer geslaagde bloemlezing van hun beide full-length albums. Zangeres Micky Huijsmans was het stralende middelpunt van de band en bewees enorm gegroeid te zijn als frontvrouwe van de band. Daarnaast was ze prima bij stem en werd ze zeer goed ondersteund door een erg strakke band. Dat zorgde ervoor dat nummers zoals ‘Until You Break’, ‘Follow The Angels’, ‘Wo Do You Think You Are’ en vooral mijn persoonlijke favoriet ‘Collide’ erg goed neergezet werden en ik ben er dan ook van overtuigd dat deze band de komende jaren zal uitgroeien tot één van de vaandeldragers binnen het female fronted genre. Puike performance!

band image

<< vorige volgende >>