Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Mr.Big, The Answer & Faster Pussycat

Eindhoven Effenaar 27 oktober 2017

Afgelopen zomer bracht Mr.Big het nieuwe album 'Defying Gravity' uit. Uiteraard wordt het nieuwe album volop wereldwijd gepromoot vandaar dat de band op 27 Oktober in de Effenaar neer streek vergezeld door het Noord-Ierse The Answer en de glamrockers van Faster Pussycat.

Door: Henk

2 oktober 1987. Twee bandjes uit LA spelen die avond in de Paradiso in Amsterdam. Een van die bands is Faster Pussycat, die zo'n dertig jaar na dato weer een voorprogramma verzorgd. Zanger Taime Down is de enige die nog over is van de originele formatie maar daar hoor je verder niks van. De band speelt nog altijd dezelfde soort glamrock en die wordt in de Effenaar door een aantal fanatieke fans prima ontvangen. Goed beschouwd is het een puik optreden wat de heren verzorgen in het half uur speeltijd dat ze hebben gekregen. Met het fraaie 'House Of Pain' en de ultra glamrocker 'Bathroom Wall' herleven de eighties weer. Welk andere bandje er in Paradiso speelde destijds in 1987? Dat was het bandje wat afgelopen zomer het Goffertpark in Nijmegen liet vol lopen. Het kan verkeren.

Afgelopen december was The Answer voor het laatst in het land toen men met The Dead Daisies een co-headline tour deed. Destijds zag ik ze in Amsterdam en dat optreden was niet heel memorabel. Vanavond zie ik dat The Answer echt beter kan. Vanaf het eerste moment zit de sfeer er op het podium en in de zaal goed in. Zanger Cormac Neeson maakt veelvuldig contact met het publiek en de nummers worden zeer strak de zaal in gevuurd. Hoogtepunten van de avond zijn een spetterende uitvoering van 'Spectacular' en het lekkere agressieve 'Come Follow Me'. Goed optreden van deze sympathieke Noord- Ierse band.

Mr.Big opent voor een inmiddels behoorlijke volle zaal (uitverkocht is het net niet) met het openingsnummer van de doorbraak CD 'Lean Into It', het felle 'Daddy, Brother, Lover, Little Boy'. Gevolgd door het al net zo felle 'American Beauty' zit de vaart er meteen goed in. Matt Starr neem achter de drumkruk weer de plek in van Pat Torpey die als gevolg van de ziekte van Parkinson helaas geen volle avonden meer kan drummen. Als tijdens 'Just Take My Heart' Pat achter de drumkit plaats neemt reageert de zaal met een enorm applaus. Helaas zal het bij dit nummer blijven, de rest van de avond vult Pat met wat lichte percussie en backing vocals. Overigens fantastisch dat hij er ondanks zijn ziekte nog steeds bij is. Zanger Eric Martin is zoals altijd prima bij stem en heeft het uitstekend naar zijn zin in wat hij "Me, Myself and Eindhoven" noemt. Dat hij vervolgens volledig de mist in gaat bij de klassieker 'Green Tinted Sixties Mind' is hem gauw vergeven. Paul Gilbert en Billy Sheehan zijn natuurlijk twee enorme virtuosen op hun instrument en beide mogen dit demonstreren in hun solo's. Vuurwerk gegarandeerd uiteraard, kijk de YouTube clips er maar op na. Nadruk ligt vanavond echter op de prima songs die de band in hun repertoire heeft. Van het nieuwe album komen onder meer 'Everybody Needs A Little Trouble', het akoestische 'Damn I'm In Love Again' en het mooie 'Forever And Back' voorbij. Uiteraard mogen ook die twee wereld hits 'Wild World' en 'To Be With You' niet ontbreken.

Als de band 'Colorado Bulldog' in zet zijn er al ruim twintig tracks gespeeld maar daarna blijkt er toch nog tijd te zijn voor de titelsong van de nieuwe plaat het machtige 'Defying Gravity'. Met dat nummer komt er een eind aan een ruim twee uur durende rock and roll show van hoog niveau waarbij maar weer eens blijkt dat deze band een heleboel mensen blij maakt met hun muziek. Van mij mogen ze dat nog heel lang blijven doen.

<< vorige volgende >>