Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Volbeat, Flogging Molly & Amorphis

Eindhoven Klokgebouw / Strijp S 9 mei 2017

Volbeat doet met hun ‘Seal the Deal’ tour op 5 september 2017 ook Nederland aan. De heren strijken neer op Strijp-S in Eindhoven en dat is een goede reden om het openlucht concert van deze mannen maar eens te gaan aanschouwen.

Door: Hans Lievaart

Fotograaf: Hans Lievaart

band imageDe avond wordt afgetrapt door de Finse metal band Amorphis. Dit in 1990 opgerichte gezelschap begon met ‘Death Of A King’ van hun album ‘Under The Red Cloud’. Voor de gemiddelde Volbeat fan was deze opening waarschijnlijk wel even schrikken, maar een goed begin is het halve werk denk ik dan maar. Mister Tomi Joutsen liet meteen blijken uit wel hout hij gesneden is om vervolgens verder te gaan met ‘Sacrifice’ en ‘Hopeless Days’, die beiden een stukje rustiger maar zeker niet minder complex zijn. Het inmiddels in grote getale toestromende publiek krijgt er zienderogen meer zin in en zeker als ‘Bad Blood’ onberispelijk neergezet wordt. Na ‘Into Hiding’ en ‘House Of Sleep’ komt er veel te vroeg een einde aan dit prima optreden van Amorphis. De heren zijn het duidelijk nog niet verleerd en hebben mij laten genieten van dit korte, maar uiterst sterke optreden.

band imageNa een korte ombouwpauze was het de beurt aan Flogging Molly en tsja, dan ga je toch wel van het ener uiterste naar het andere zullen we maar zeggen. Ik had persoonlijk nog nooit van deze band gehoord en dus liet ik me maar verrassen. En een verrassing was het zeker, want deze uit Los Angeles afkomstige band zet een mengeling van punk, ronk en vooral Ierse folk muziek neer en daar moet je van houden zal ik maar zeggen. Persoonlijk heb ik niets met dit soort muziek, maar dat doet niets af aan het feit dat Flogging Molly het publiek zeker op de hand kreeg. De sfeer tijdens het optreden was erg goed te noemen en de band was zeker in staat om hun muziek goed over te dragen aan het publiek. Ondanks het feit dat dit soort muziek mij helemaal niets doet, bleek Flogging Molly een goede opwarmer te zijn voor wat nog komen ging.

band imageDe headliner van de avond Volbeat staat in de regen op het podium. De bandleden Michael Poulsen, Jon Larsen, Rob Caggiano en Kasper Boye behoeven geen enkele introductie meer, daar deze in 2001 opgerichte band in korte tijd een dusdanige groei heeft doorgemaakt, waar menig andere band een puntje aan kan zuigen. Volbeat kan rekenen op een wereldwijd trouw publiek en dit bleek ook weer op deze avond in Eindhoven, daar het publiek in grote getale op deze show afgekomen was. Deze toer is ‘Seal The Deal’ genoemd, wat betrekking heeft op hun inmiddels alweer zevende album ‘Seal The Deal & Let’s Boogie’. Als je dan de avond start met de Motörhead kraker ‘Born To Raise Hell’ als intro, weet je dat de stemming er meteen goed in zit. De eerder genoemde loyaliteit van de fans kwam meteen tot uiting in het eerste nummer ‘The Devil’s Bleeding Crown’, daar er vanaf het begin meteen massaal meegezongen werk. Dit zou gedurende de rest van het optreden niet anders zijn, waardoor de sfeer continu op een hoogtepunt bleef. Zelfs de regen kon hier niets aan veranderen. Van het album ‘Outlaw Gentemen & Shady Ladies’ werd onder andere het inmiddels super bekende ‘Lola Montez’ vertolkt, maar ook ‘Dead But Rising’ en ‘Doc Holiday’ ontbraken niet. Datzelfde gold voor ‘16 Dollars’, ‘For Evigt’, ‘Guitar Gangster’ en ‘Seal The Deal’ en deze nummers werden allen weergaloos neergezet. Na de welverdiende toegift, die bestond uit ontbraken natuurlijk ook niet. Na de toegift, die bestond uit onder andere ‘A Warrior’s Call’ en ‘Still Counting’, was de avond helaas om stipt elf uur al weer voorbij. We mogen echter terugkijken op een zeer geslaagde avond en Volbeat heeft in mijn beleving een geweldige prestatie neergezet. Het geluid was wat aan de harde kant, wat zeker ook door de omwonenden niet echt op prijs gesteld werd, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De avond werd afgesloten zoals het Volbeat publiek dit altijd doet, gezellig met zijn allen even een pilsje drinken en dan pas naar huis…

<< vorige volgende >>