Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Megadeth

Tilburg 013 15 augustus 2017

Toen Megadeth vorig jaar op Fortarock speelde, maakte de band op mij een uitstekende indruk en zeker de nieuwe gitarist Kiko Loureiro liet horen uit het goede hout gesneden te zijn. Op dinsdagavond 15 augustus speelde de band in een zeer goed gevulde 013 in Tilburg en Mustaine en zijn mannen lieten wederom op niet mis te verstane wijze horen waarom Megadeth zeer terecht tot “The Big Four” gerekend mag worden.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Er was geen voorprogramma geboekt, dus dat betekende dat net na half negen het ‘Prince Of Darkness’ intro ingezet werd, wat een oorverdovende respons uit de zaal teweeg bracht. Er werd enorm sterk geopend met ‘Hangar 18’, in mijn beleving zeker één van de betere nummers van dit Amerikaanse gezelschap, dat gevolgd werd door ‘The Threat Is Real’ en het oudje ‘Wake Up Dead’. De kwaliteit van een Megadeth optreden wordt vaak bepaald door de emotionele gemoedstoestand van bandleider Dave Mustaine en op deze avond bleek de goede man zich opperbest te voelen, want er werd een erg gedreven show neergezet.

De Belgische drummer Dirk Verbeuren en Mustaine’s rechterhand, bassist Dave Ellefson, zorgden voor de heavy (!) fundering, maar het waren toch vooral de retestrakke riffs en vele virtuoze solo’s die de meeste indruk maakten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelden zo’n goede gitaartandem aan het werk heb gezien als Mustaine en Loreiro, waarbij met name laatstgenoemde voor de nodige kippenvelmomenten zorgt. De setlist die gebracht werd, was een mix van oud en nieuw materiaal en dat zorgde voor een uitgebalanceerd geheel, waarbij iedereen voldoende aan zijn trekken kwam.

band image


Natuurlijk is en blijft Mustaine een uiterst beperkte zanger en dat bleek ook wel weer op deze avond, maar zijn specifieke, agressieve manier van zingen is gewoonweg één van de kenmerken die deze band zo uniek maakt. Met ‘Skin O’ My Teeth’, ‘In My Darkest Hour’, ‘Tornado Of Souls’, ‘Sweating Bullets’ en ‘Dystopia’ kwamen er gedurende de show al de nodige hoogtepunten voorbij, maar men had het beste voor het laatst bewaard. Het drieluik ‘Symphony Of Destruction’, een fantastische versie van ‘Peace Sells’ en een ultra-strakke versie van ‘Mechanix’ (die Metallica’s ‘The Four Horsemen’ echt als een tweederangs aftreksel deed lijken) vormden het laatste gedeelte van de reguliere set, waarna men nog een keer terug kwam voor de toegift ‘Holy Wars’.

Dit Megadeth optreden was voor mij echt één van de strakste en beste shows die ik tot op heden in 2017 heb mogen bijwonen en dat had ik van tevoren zeker niet durven denken. Als Mustaine in goede doen is, blijkt hij nog steeds tot heel veel in staat en de vele aanwezigen verlieten dan ook zeer voldaan de grote zaal van Brabants rocktempel.

<< vorige volgende >>