Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Death Angel, Vicious Rumors, Razend & Disquiet

Eindhoven Dynamo 7 augustus 2017

Als je een liefhebber bent van de jaren tachtig US metal, dan kun je gewoonweg niet om Death Angel en Vicious Rumors heen. Beide bands hebben in die periode prachtige platen afgeleverd en als je dan anno 2017 nog steeds de diverse podia onveilig maakt verdient dat alleen maar lof. Beide voornoemde bands gaven op deze zaterdagavond acte de presence in de Dynamo in Eindhoven en daar moest ondergetekende natuurlijk bij zijn…

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Men had er voor gekozen om vier bands op het programma te plaatsen en dat vond ik persoonlijk niet zo’n gelukkige keuze daar de setlist van met name Vicious Rumors hierdoor wat aan de korte kant gehouden moest worden. Niets ten nadele van beide openings-acts, maar ik had liever wat meer ruimte gezien voor Geoff Thorpe en zijn mannen, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

band image


Het Nederlandse death/thrash-combo Disquiet mocht de avond openen en die deden dat zeker naar behoren. De band, die reeds vanaf 2008 bestaat, liet duidelijk horen een goed ingespeelde eenheid te zijn en dat werd snel opgepikt door het aanwezige publiek. Beide gitaristen Menno Ruijzendaal en Fabian Verweij vuurden de ene na de andere prima riff af, waaroverheen zanger Sean Maia zijn agressieve vocalen kon leggen en dat zorgde voor een lekker optreden van een prima band. Aan de enthousiaste reacties van de mensen in de zaal kon je aflezen dat Disquiet zich goed van zijn taak had gekweten en de nodige nieuwe zieltjes had gewonnen. Lekkere opener van de avond!

band image


Het eveneens Nederlandse gezelschap Razend mocht de door Disquiet neergezette prestatie proberen te gaan evenaren en deze rondom Acrostichon zangeres Corinne van den Brand geformeerde band slaagde daar behoorlijk goed in moet ik zeggen. Het materiaal van Razend is wat afwisselender als hetgeen Disquiet had laten horen, maar de op thrash metal gebaseerde nummers werden op een erg fraaie manier neergezet. Natuurlijk trekt de charismatische Corinne met haar veelzijdige stemgeluid de meeste aandacht naar zich toe, maar ook beide gitaristen Jos van den Brand en Arvid Kuipers vielen in positieve zin op. Ook Razend zette een prima set neer, waardoor we goed opgewarmd waren voor de beide Amerikaanse klasse-acts.

band image


Vicious Rumors had de ondankbare taak om slechts vijfenveertig minuten te vullen en dat valt niet mee als je zo’n overdaad aan schitterend song materiaal tot je beschikking hebt. Helaas was de Nederlandse wereldzanger Nick Holleman niet meer van de partij en bleek hij vervangen te zijn door Brian Allen die tussen 2009 en 2013 al eerder deel had uitgemaakt van Vicious Rumors. Op het vocale vlak is Holleman gewoonweg een stuk sterker dan Allen en dat bleek ook wel tijdens dit optreden. Brian Allen is typisch zo’n zanger van veel geschreeuw en weinig wol en buiten zijn hoge uithalen vond ik zijn performance erg matig, zeker in combinatie met zijn toch ietwat arrogante uitstraling op het podium. Het songmateriaal daarentegen was gewoonweg fantastisch, want met de klassiekers ‘Worlds And Machines’, ‘Digital Dictator’, ‘Out In The Shadows’ en ‘Hellraiser’ kun je natuurlijk de mooie sier maken, maar ook nummers als ‘Murderball’ en ‘Let The Garden Burn’ lieten duidelijk horen dat Vicious Rumors een erg ondergewaardeerde band is. Gitarist/bandleider Geoff Thorpe vormt samen met power-drummer Larry Howe nog steeds de kern van de band en zij zijn nog steeds even gemotiveerd en gedreven als in hun vroegere jaren. Nadeel bij Vicious Rumors was en is nog steeds dat er nogal eens wat line-up wisselingen plaatsvinden, waardoor de band nooit een echte eenheid is kunnen worden. Nu was er in de persoon van de zeer talentvolle Gunnar DüGrey weer een nieuwe gitarist binnengehaald, die zich zeer goed van zijn taak kweet, maar die zeker (nog) niet in staat was om klasbak Mark McGee te doen vergeten. Op basis van het getoonde enthousiasme en het prima song materiaal wist Vicious Rumors toch wel te overtuigen (al hoop ik dat Nick Holleman weer terug zal keren in de line up!) en het was dan ook erg jammer dat door het strakke tijdschema de band al na ‘Soldiers Of The Night’ gesommeerd werd het podium te verlaten, waardoor de verwachte afsluiter ‘Don’t Wait For Me’ niet meer gespeeld kon worden. Hopelijk komt de band snel weer terug naar ons kikkerlandje om een langere show neer te zetten want, ondanks het feit dat een en ander verre van vlekkeloos gebracht werd smaakte dit toch wel naar meer…

band image


Death Angel bewees middels een heerlijke show de terechte headliner van de avond te zijn en kon dan ook op een bijzonder enthousiaste respons van het publiek rekenen. Zanger Mark Osegueda bewees nog niets van zijn vocale kracht verloren te zijn en bleek nog steeds de charismatische frontman te zijn die het publiek prima bespeelde. Naast deze geweldige frontman was het vooral het prima op elkaar ingespeelde gitaarduo Ted Aquilar en (vooral) Rob Cavestany die het Death Angel materiaal naar grote hoogte stuwden. En wees eerlijk, als je nummers als ‘Evil Priest’, ‘Bored’, ‘Thrown To The Wolves’, het thrashy ‘Left For Dead’, ‘Kill As One’ en het fantastische ‘Seemingly Endless Time’ in je setlist hebt zitten, kan het bijna al niet meer stuk. En dat bleek op deze avond ook wel, want de band kwam, zag en overwon en zette een erg puik optreden neer. Jammer genoeg werd mijn persoonlijke favoriet ‘Voracious Souls’ niet gespeeld, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De nekspieren werden behoorlijk op de proef gesteld en ik kon dan ook enige mate van teleurstelling niet onderdrukken toen de set middels de krakers ‘Relentless Revolution’ en ‘The Moth’ tot een einde gebracht werd. Prima optreden van een uitstekende band!

<< vorige volgende >>