Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Live/Wire - The AC/DC show

Schaijk - Noorderlicht 15 juli 2017

Wat doe je wanneer je jongste zoon (11 jaar) graag AC/DC live wil zien maar het er niet naar uit ziet dat die nog gauw een keer zullen optreden, laat staan in een formatie die nog lijkt op het originele AC/DC? Precies, dan ga je op zoek naar een tribute band die dicht in de buurt komt van het origineel. Dat gezegd hebbende, vinden we onszelf terug op een zaterdagavond in het Brabantse Schaijk, terwijl een groot deel van metal liefhebbend Nederland zich naar de ijsbaan in Eindhoven heeft begeven voor het Dynamo Metal fest.

Door: Henk

Het Noorderlicht is de naam van de locatie waar Live/Wire optreedt. Het is een leuke locatie die vast zit aan een Chinees restaurant ergens net buiten Schaijk. Meteen bij aankomst valt al op dat het een volle bak wordt vanavond. Om 20.00 uur hebben de eerste AC/DC fans zich al verzameld voor de deur. Helaas is het dan nog anderhalf uur wachten voordat de heren van start gaan. Het eerste deel van de set beslaat de periode Bon Scott. De band opent met 'Live Wire' (uiteraard) waarna toch een aantal niet alledaagse nummers waaronder ‘Down Payment Blues’ voorbij komen. Verder uit deze periode uiteraard ‘Whole Lotta Rosie’, 'Sin City', 'If You Want Blood' en ‘TNT’. Jammer genoeg komt in de eerste set de zang niet goed door en is er ook niet echt veel interactie met het enthousiaste publiek. De tribute Bon Scott lijkt overigens behoorlijk op de echte Bon Scott. Of is het de pruik die het hem doet?

Na een korte pauze komt het Brian Johnson tijdperk aan de orde. Het vuur slaat nu wel onmiddellijk over en deze ‘Brian Johnson’ heeft het naar schatting driehonderd koppen tellende publiek al snel op zijn hand. De grootste hits stammen natuurlijk uit deze periode. Zo komen in een sneltrein vaart na opener ‘Rock Or Bust’, ‘Shoot To Thrill’, ‘Back In Black’ en ‘Thunderstruck’ voorbij. Als voor de toegift ‘Bon Scott’ nog een keer terug komt om ‘Highway To Hell’ te zingen wordt de tent figuurlijk afgebroken. Daarna volgt nog een heerlijke versie van ‘Let There Be Rock’ waarbij ‘Brian’ en ‘Bon’ de vocalen afwisselen en 'Angus' op de schouders van 'Bon' door de zaal wordt gedragen. Als ultieme uitsluiter krijgen we ‘For Those About To Rock’ nog voor geschoteld inclusief keiharde kanonschoten. Wat betreft gelijkenis met de echte AC/DC hebben deze heren de zaken echt goed voor elkaar. De bewegingen van de gebroeders Young worden feilloos nagedaan net als de maniertjes van zowel Bon Scott als Brian Johnson. De ritmesectie is van beton en laat weinig tot geen steken vallen. Het aantal solo momenten voor ‘Angus’ hadden wel wat minder lang gemogen maar zeker een meer dan prima tribute aan een van de grootste bands die op deze aardbol rond loopt en een prima alternatief voor het origineel. Het is mooi dat dit soort tribute bands bestaan zodat ook voor komende generaties rockers er een mogelijkheid is om een verzameling klassiekers live te kunnen mee maken. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet gewoon lekker mee schreeuwen met 'Whole Lotta Rosie' en 'Thunderstruck'?

<< vorige volgende >>