Listen live to Radio Arrow Classic Rock

The Dead Daisies & Order Of The Emperor

Zoetermeer Boerderij 14 juni 2017

Na het verschijnen van het live album 'Live And Louder' zijn de heren van The Dead Daisies weer op tournee. Door heel Europa worden de grote festivals bezocht en een aantal club shows gedaan. Zoetermeer (niet Rotterdam maar daar straks meer over) heeft de eer om de Daisies te ontvangen in de altijd gezellige Boerderij.

Door: Henk

Support van de avond is het Rotterdamse Order Of The Emperor. Deze mannen krijgen 40 minuten om het publiek op te warmen en dat lukt behoorlijk goed met hun verrassende mix waarin Black Sabbath, Thin Lizzy en Metallica terug te horen zijn. Goeie band, daar gaan we vast meer van horen.

Even na negen begint de 'Whole Lotta Love/ War Pigs' intro te lopen en komen de Daisies een voor een het podium op. De behoorlijk volle zaal reageert meteen enthousiast en het is duidelijk dat we een rock feest van de bovenste plank mee zullen maken. 'Long Way To Go' gevolgd door 'Mexico' zijn de juiste openers om het feest af te trappen. Wat volgt is een aaneenschakeling van eigen Daisies nummers afgewisseld met maar liefst zeven covers. Want, zo laat Jon Corabi ons weten, wij zijn geen superband, wij zijn ook gewoon fans van classic rock! In de kleedkamer is besloten om een nieuwe cover aan het repertoire toe te voegen en dus worden we getrakteerd op 'Rocking In The Free World'. Drummer Brian Tichy krijgt nog de kans om te laten zien dat hij een zeer getalenteerde drummer is in zijn solo waarbij het drumstel zelfs met blote handen wordt bespeeld. Overigens, als er een wereldrecord drumstok jongleren zou zijn, zou deze zeker op zijn naam staan.

Nadat Jon Corabi ons in "Rotterdam" al een aantal keer bedankt heeft wordt er vanuit het publiek een doos doorgegeven waarop staat geschreven, "this is not Rotterdam”. Dit tot grote verbazing van de hele band waarna een roadie maar eens gaat uitzoeken waar ze dan wel zijn. Als men er vervolgens achterkomt dat dit Zoetermeer moet zijn volgen de excuses en de pogingen om Zoetermeer goed uit te spreken. Laten we zeggen dat bassist Marco Mendoza het dichtst in de buurt van een goede uitspraak komt. Hilarisch! Het toont maar weer eens aan dat de band een enorm goede band heeft met hun publiek. Wanneer na 'American Band' en 'Midnight Moses' het podium verlaten wordt denken veel bezoekers dat de show erop zit maar The Dead Daisies hebben nog een verrassing in petto in de vorm van 'Highway Star' van Deep Purple. Na bijna twee uur wordt het feest zo fenomenaal afgesloten en gaat iedereen tevreden naar huis. Wat een show, wat een band en wat een plezier straalt er van deze zeer ervaren gasten toch elke keer weer af. Chapeau!

<< vorige volgende >>