Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Sleeping Romance

Kaatsheuvel - In The Room 4 september 2017

Als supportact van Marcela Bovio in Arnhem waren Frederica en Frederico van Sleeping Romance in Nederland voor een zeer beperkt aantal optredens. Naast het optreden in Arnhem was er op zondag ook ruimte om een intiem optreden te doen in Kerkrade. De studio ‘In The Room’ diende als locatie en met een bezoekersaantal van uiteindelijk 15 personen is de term kleinschalig zeker van toepassing.

Door: Hendrik Attema

Fotograaf: Hendrik Attema

Dat de organisatie besloot om van de oorspronkelijke 25 kaarten er maar 15 te verkopen is lovenswaardig. Hierdoor was de setting knus, zonder dat er gepropt moest worden in het studiootje. Frederica en Frederico waren als enige afgevaardigden van Sleeping Romance in het land en de setlist bestond daarom uit nummers die zich leenden voor een akoestische transformatie. Daarbij dient opgemerkt te worden dat sommige nummers (‘Finding My Way’, ‘December Flower’) zich daar beter voor lenen dan andere (het nieuwe ‘Across The Sea’). Dat is helaas een generiek probleem van de ‘Unplugged’ / ‘2-Metersessies’- versies van nummers. Edoch, in een tweetal sets van beide een minuut of 30 kwam ook een hoop moois voorbij.

band image


De eerste kennismaking met ‘Touch The Sun’ was zeker indrukwekkend. Het nummer werd zelfs tweemaal gespeeld omdat de opname van de eerste uitvoering verstoord werd door het enthousiasme van Frederico (sic). Naast het eigen materiaal had men ter afwisseling een drietal covers toegevoegd. De eerste was ‘What Have You Done’ van Within Temptation. Die uitvoering kwam al lekker verfrissend over door enerzijds de begeleiding op alleen gitaar en anderzijds doordat Frederica alle zanglijnen voor haar rekening nam. Tenslotte waren de absolute hoogtepunten naast ‘Touch The Sun’ de andere covers. Zowel ‘Untouchable Part 2’ van Anathema als ‘You Learn About It’ van The Gathering waren van prima kwaliteit. Die waren zelfs zo goed dat een eigen compositie als ‘Fire & Ice’ daardoor overschaduwd werd. Het is het risico van covers, want losstaand zijn de nummer van Sleeping Romance van voldoende kwaliteit. Alleen ingebed tussen kwalitatief hogerstaande nummers steekt een aantal ervan wat flets af. Dat doet overigens niets af aan de sympathieke presentatie en de ervaring die zo’n knusse omgeving met zich meebrengt. Het experiment van een band in de intieme setting van In The Room verdient zeker een vervolg. Waar kan de wensenlijst heen?

<< vorige volgende >>