Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Me And That Man & Dool

Utrecht TivoliVredenburg 28 maart 2017

Toen bekend werd dat Behemoth-opperhoofd Adam Darski (Nergal) naast zijn death/black metal uitbarstingen iets geheel anders ging doen, was mijn interesse meteen gewekt. Het project werd uiteindelijk Me And That Man, samen met de Brits-Poolse muzikant John Porter. Met metal heeft het helemaal niets te maken, maar toch was Tivoli Cloud Nine op een dinsdagavond goed gevuld met langharig tuig in zwarte t-shirts.

Door: Lykle

Fotograaf: Alex Blokdijk

Voordat Me And That Man het podium mocht betreden, was het aan Dool om het publiek op te warmen. De Rotterdammers timmeren inmiddels stevig aan de weg met debuutalbum ‘Here Now, There Then’ en beschikt over tonnen podiumervaring met leden van The Devil’s Blood en Gold. Stralend middelpunt was echter Ryanne van Dorst (Elle Bandita), die de rol van frontvrouw moeiteloos wist te vertolken. Dool wist met name met de lang uitgesponnen psychedelische nummers te overtuigen, terwijl de wat meer catchy rocksongs mij minder wisten te bekoren. Voor een al behoorlijk gevulde zaal deed de band het echter prima en er zijn ongetwijfeld weer wat dolende zieltjes gewonnen.

band image


Daarna was het dus tijd voor de heren van Me And That Man zelf. Darski en Porter zijn live eigenlijk Me And That Man And Those Two Other Dudes, want ze worden ondersteund door een drummer en een bassist, die ook de achtergrondzang voor zijn rekening nam. Vanzelfsprekend werd er geopend met ‘My Church Is Black’ en was de rest van de setlist vrij voorspelbaar, wat je een band met één album op zak moeilijk kwalijk kunt nemen. De heren waren in een opperbeste stemming en al snel werd duidelijk dat Nergal geen donderend geweld nodig heeft om te overtuigen.

band image


Hoogtepunten in de setlist waren het bluesy ‘Ain’t Much Loving’ en ‘Cross My Heart And Hope To Die’, dat in een akoestische setting werd gebracht zonder bas en drums. Sfeer was hier het sleutelwoord en voor zulke momenten is het intieme Cloud Nine een mooie zaal. Na het akoestische gedeelte was het alweer tijd voor de toegift, waarin Me And That Man toch nog wist te verrassen met de puike cover ‘Psycho Killer’ van Talking Heads. Uiteindelijk kon iedereen na een prima optreden tevreden naar huis en konden we terugkijken op een mooie ervaring.

<< vorige volgende >>