Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Alter Bridge

Amsterdam HMH 11 oktober 2016

Alter Bridge is een grote band. Een uitverkochte HMH bewijst dat. En dat terwijl er geen hit is gescoord, het is geen Kensington die een paar meter verder in de Ziggo speeld. En dat terwijl Alter Bridge toch prachtige songs weet te schrijven. Stevig, gevoelig, het lukt de mannen ieder album weer om potentiƫle klassiekers te schrijven. Als Nederland een normaal muziekland was geweest, hadden ze hit na hit gehad. Maar niet getreurd, we kunnen ze in ieder geval vaak genoeg live bewonderen dus gingen we naar de HMH om eens luidkeels mee te zingen. De aanwezigheid van Living Colour is dan ook nog een bonus.

Door: Berto

De eerste band is Like A Storm, een band uit Nieuw-Zeeland die lekker rockmuziek maakt, waarbij vreemd genoeg de didgeridoo een grote rol speelt. Ik ken de band niet, maar ze spelen lekker met een drummer die met zijn enthousiasme de aandacht trekt en een zanger die het publek voor zich weet te winnen. Als je echter tijdens een korte set ook nog een cover speelt, 'T.N.T.' van AC/DC, dan doe je jezelf toch een beetje tekort.

Living Colour was een grote band in de jaren negentig, toen hun mix van funk, soul en rock een uniek geluid opleverde. Nu nog staan de nummers als een huis en worden ze prima uitgevoerd door een enthousiaste band. Zanger Corey Glover is goed bij stem en drukt zijn stempel op alle hits van toen die nu worden gespeeld 'Middle Man', 'Cult Of Personality' en 'Glamour Boys' zijn ook bij het publiek nog bekend en worden warm ontvangen. Het gitaarspel van Vernon Reid blijft onnavolgbaar en voor velen ook nog steeds letterlijk niet te volgen. Zijn op Hendrix- leest geschoeide spel verbruikt veel noten die niet allemaal even duidelijk overkomen en af en toe een brei vormen die voor velen wellicht 'too much' is. Maar dat de man kan spelen staat als een paal boven water.

Alter Bridge kwam, zag en overwon, zoals ze dat zeggen. Myles Kennedy heeft de beste stem van de hedendaagse rockscene en Mark Tremonti is niet voor niets meerdere malen verkozen tot beste gitarist door diverse vakbladen. Het draait echter alleen maar om de songs en die zijn stuk voor stuk allemaal keigoed. Vaste waarden uit de setlist als 'Blackbird' en 'Metalingus' worden afgewisseld met songs van het nieuwe album 'The Last Hero'. 'The Writing On The Wall' wordt ook al direct omarmd door het publiek. De band heeft inmiddels zoveel ervaring, dat er foutloos en met veel enthousiasme wordt gespeeld. Ze zijn niet vergeten dat hun eerste DVD in Amsterdam is opgenomen en geven de warmte die ze krijgen van het publiek dan ook direct terug. De hele avond zingt Myles Kennedy uitstekend, maar persoonlijk hoogtepunt voor mij was toch wel de akoestische uitvoering van 'Watch Over You', een waar kippenvel moment. Verder weinig verrassingen in de set, of het moet 'Slip To The Void' zijn dat sinds 2014 niet meer is gespeeld. Alter Bridge heeft vanavond de aanwezigen weer eens overtuigd de beste rockband ter wereld te zijn.

<< vorige volgende >>