Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Nena & Limunize

Tilburg 013 27 oktober 2016

Net zoals een paar jaar geleden, toen Nena met haar band in Paradiso aantrad, moest ik nu ook opperbevelhebber Horst ervan overtuigen dat deze Duitse rockchick zeker wel in ons rockparochieblaadje mag staan. Hij gaf in en zo toog ik naar Tilburg om Nena andermaal aan het werk te zien.

Door: Winston

De in Kroatië opgegroeide maar nu in Nederland wonende meiden van Limunize wisten de support act plek te veroveren die het management van Nena had ‘opengesteld’. Het viertal bracht hun set enthousiast, goed zang, uiterlijk meer dan prima in orde en ze hadden ook wel wat te melden. Maar muzikaal niet speciaal genoeg voor een plek in Lords Of Metal. Toch nieuwsgierig? Okay, kijk dan maar hier.

En dan Nena en haar band, waar ook haar zoon Sakias en dochter Larissa als achtergrondvocalisten in te vinden zijn. De band was nog niet zo lang terug van een Amerikaanse tour (de eerste ooit) en ik had daardoor het gevoel dat men weer even op moest warmen. ‘Genau Jetzt’ van haar laatste album ‘Oldschool’ opende de set en de vette sound was meteen weer aanwezig. Maar zoals zo vaak bij artiesten en bands die hun grootste succes lang geleden beleefden kwam de publieke bijval pas bij de hit ‘Nür Getraumt’ pas goed los. Nena, inmiddels 56 jaar, was zoals altijd enthousiast en haar presentatie was hetzelfde als die van metal queen Doro; half Duits, half Engels. Als iemand nou gewoon even tegen haar had gezegd dat wij in Nederland gewoon de Duitse taal goed machtig zijn had dat wat makkelijkere communicatie opgeleverd. Maar aan de andere kant werd het daardoor wel wat spontaner. Relatief veel échte oudjes werden gespeeld en ik was speciaal verheugd met ‘Sattelitenstadt’, van haar hitalbum ‘Nena’, waar ook een paar andere hits op staan. Die ontbraken ook niet en zo was het een feestje der herkenning dat na een half uurtje opwarmen toch wel losbarstte. Ook leuk was de spontane, naar het Duits vertaalde ‘Blowin’ In The Wind’ van Bob Dylan dat de band een paar dagen eerder op de Duitse TV had gedaan. Ter plekke moest even bedacht worden wie wat zou doen en dat gaf het wel een extra spontaan gevoel. Nena is de baas en ze wilde perse dat nummer even doen, mooi om te zien.

Dus geen gelul over die oudjes doen het nog best; Nena was, is en zal nog wel even een absoluut stoere rockchick blijven die nog elke avond geniet van optreden, band en publiek. Zoals het bij elke band zou moeten zijn.

<< vorige volgende >>