Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Zakk Wylde

Haarlem - Philharmonie 27 mei 2016

Zakk Wylde, dus geen Black Label Society, in Philharmonie in Haarlem met de Book Of Shadows tour, daar moest ik wel bij zijn! Ik ben al fan van Zakk sinds 'Pride & Glory' en ook zijn eerste 'Book Of Shadows' album heb ik grijs gedraaid. Nu deel twee hiervan uit is ben ik erg benieuwd wat deze show zal inhouden, want is het alleen Zakk met een akoestische gitaar of…. geen idee wat ik kon verwachten deze avond, maar het pakte erg goed uit! (Met dank aan Lenn Kralt voor de foto's.)

Door: Remco Post

Fotograaf: Lenn Kralt

band imageAls ik binnenkom in deze, overigens prachtige, zaal is het voorprogramma net begonnen. Dit is special guest: Jared James Nichols. Deze 24 jarige Amerikaan heeft al op meer dan 500 podia gestaan (onder andere met Buddy Guy) en kan makkelijk vergeleken worden met een held als Stevie Ray Vaughan. Hij brengt stevige bluesrock / hardrock en het swingt als een bezetene. Jared gaat er vol voor en knalt echt van het podium. Ook doet hij me wel denken aan een nog jonge Zakk. Hij speelt bijna een uur en na afloop staat hij zelf in de hal voor de verkoop van merchandise en voor foto’s. Ik koop daar zelf zijn album ‘Old Glory And The Wild Revival’ en dat wil dus wel wat zeggen. Dit wordt, maar is eigenlijk al een erg indrukwekkend artiest waar we nog veel van zullen gaan horen. Hier kan je in ieder geval de review lezen van collega Wim.

De ombouw tijd duurt wat (te) lang, maar het wordt al heel snel duidelijk dat het niet alleen Zakk is deze avond, maar de voltallige Black Label Society band! Ook geen akoestische gitaren, maar Zakk op zijn nieuwe Wylde Audio gitaar en mede-gitarist Dario brengt het grootste deel van de avond door achter de toetsen. De show begint met het nummer ‘Sold My Soul’ en dit nummer kent meteen de lange solo waar Zakk de gitaar op zijn nek legt en met zijn tanden speelt. Het geluid in deze ‘badkuip’ is echter prima, dus het komt goed de zaal binnen en het is duidelijk dat de band het naar zijn zin heeft. De sfeer is ook in de zaal prima (overigens niet uitverkocht, maar wel goed druk) en nummer van het eerste ‘Book Of Shadows’ album worden continue afgewisseld met het nieuwe album. Er komen dus absoluut ook geen nummers voorbij van Black Label Society verder.

band image


Zo af en toe kruipt Zakk ook zelf achter de toetsen waardoor Dario de lead gitaar op zich neemt en niet onverdienstelijk. Deze krijgt dan ook meerdere malen een luid applaus hiervoor. Een spectaculair moment is wanneer Zakk aan het begin van de klassieker ‘Throwin It All Away’ al solerend door het publiek ging lopen, begeleid onder mensen van de crew natuurlijk. Echter Zakk speelt niet draadloos, dus er vormde zich een lange ketting van mensen door de zaal die zijn kabel in de lucht hielden. Zelden zoveel mensen met hun mobieltjes foto’s zien maken op een moment, maar het was wel een gave actie! Er wordt echter zeer weinig gesproken deze avond tussen de nummers door en meer dan een ‘thank you’ komt er dus ook eigenlijk niet. Wel is er natuurlijk weer het moment waarin de band wordt voorgesteld (inclusief de man hugs), maar zijn gorilla borstklopperij blijft (gelukkig) zo goed als achterwege dit keer. Na een uur en ongeveer drie kwartier is de show voorbij die eindigt met de laatste single ‘Sleeping Dogs’. Ik heb me, net als iedereen denk ik, meer dan prima vermaakt met een band die in topvorm was en die er zin in had. En de muziek was meer dan mooi, maar volgende keer gaan we weer beuken!

<< vorige volgende >>