Listen live to Radio Arrow Classic Rock

The Atomic Bitchwax & Wolfhunters

Utrecht dB's 26 november 2015

The Atomic Bitchwax staat tegenwoordig bijna synoniem aan Monster Magnet. Echter, de band heeft door jaren toeren en een consequent hoog niveau van albums bewezen een kracht op zichzelf te zijn. Furieuze blues, rock en stoner op een ongekend adequate manier uitgevoerd is wat het publiek vanavond in Utrecht te wachten staat.

Door: Menno

Als voorprogramma krijgt het publiek het Utrechts/Amsterdamse collectief Wolfhunters voorgeschoteld. Deze band heeft her en der wat lokale competities in de wacht gesleept. Het is sympathiek van DB’s dat lokale bands een spot in het voorprogramma krijgen en de band is zichtbaar in hun nopjes met het relatief grote aantal toeschouwers. Muzikaal komt het niet verder dan een weinig originele mix van Queens of The Stone Age en Triggerfinger, maar behoorlijk uitgevoerd.

Het fijne van The Atomic Bitchwax is dat het de definitie van no nonsense is. Drie gasten in spijkerbroeken en ongewassen haar, gitaren om en riffs pompen. Een ongecompliceerd maar overheerlijk recept. Het is van meet af aan duidelijk dat we hier met door de wol geverfde musici van doen hebben; de precisie en snelheid waarmee de groovende blueslicks je om de oren vliegen is haast beangstigend. Solistisch gooit gitarist Finn Ryan hoge ogen, met name door de combinatie van zijn soulvolle spel en aanstekelijke glimlach. Chris Kosnik blijft qua vingervlugheid weinig achter en neemt daarnaast het grootse deel van de zangpartijen voor zijn rekening. Het is werkelijk een genot deze heren aan het werk te zien en dit genot is merkbaar wederzijds; opgetogen vertelt de band dat dit nog maar de tweede show van de tour is en dat het, als het zo door gaat, een fantastische vier weken gaan worden. Geen twijfel over mogelijk.

<< vorige volgende >>