Listen live to Radio Arrow Classic Rock

The Iron Maidens

Zoetermeer Boerderij 20 maart 2015

Dat Iron Maiden legendarisch is zal niemand ontkennen, en toen ik zag dat de vrouwelijke versie ervan naar Nederland kwam belde ik mijn maten op en vertrokken we vrijdagavond richting Zoetermeer. Ik kende The Iron Maidens al een tijd van YouTube en deze chicks moet je als een zeer serieuze en uitstekende tribute band zien.

Door: Remco Post

Om half acht zou de show beginnen en inderdaad om een paar minuten over het half werd de show afgetrapt met ‘Aces High’. Het geluid was niet fantastisch te noemen, maar wat komt het allemaal toch enorm dicht in de buurt van het echte Iron Maiden. Alleen is het hier leuker om naar te kijken dan naar Iron Maiden zelf, althans dat gaat alleen op voor de beide gitaristes. Deze dames: Courtney Cox (nee, niet die actrice) en Nikki Stringfield (een van de boegbeelden van het gitaarmerk Schecter) weten elke noot juist te raken en alle juiste poses aan te nemen. Nikki is eigenlijk recentelijk pas bij The Iron Maidens gekomen aangezien haar voorgangster, Nita Strausss, tegenwoordig de gitarist is bij Alice Cooper.

Er worden veel van de wat onbekendere nummers gespeeld, maar ook de knallers ‘Number Of The Beast’, ‘Hallowed Be Thy Name’, ‘Phantom Of The Opera’ en ‘The Trooper’ komen voorbij waarbij de zangeres zich omgekleed had en zwaaide met de Engelse en Nederlandse vlag. Ook kwam mijn persoonlijke favoriete tracks ‘Fear Of The Dark’ langs waarbij de welbekende stukken enthousiast mee werden gezongen door het publiek. Wat ook cool was, dat ze twee keer ook een echte ‘Eddie’ hadden rondlopen op het podium, en later kwam er een vent verkleed als beest het podium op en in de toegift een Grim Reaper. Kortom je krijgt alles wat erbij hoort. Dat het geluid niet super was schreef ik eerder al, maar wat gewoonweg enorm irritant was waren de signaalstoringen bij met name Nikki en de zangers. De hele band speelt draadloos en regelmatig ging er wat mis met betrekking tot het systeem zodat solo’s wegvielen en soms ook de zang uitviel, jammer als je net in een stevige uithaal zit.

Uitverkocht was het deze avond niet, maar het was wel gezellig en goed druk. Je had echter genoeg ruimte om te staan waar je wilde en er was absoluut geen sprake van een wild publiek. Het publiek was zelfs enorm divers te noemen, alles stond er van nog redelijk jonge kinderen tot mensen die al met pensioen zijn. Na krap zo’n anderhalf uur stopten ze ermee en sloten ze af met ‘Run To The Hills’ en na afloop kon je ze nog ontmoeten bij een signeersessie. Wij gingen in ieder geval richting huis en hebben genoten en vooral gelachen. Als je Iron Maiden goed vind en na het lezen van dit artikel je de foto’s checkt zal je ze een volgende keer vast niet willen missen.

<< vorige volgende >>