Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Peter Pan Speedrock & Death Alley

Utrecht Tivoli De Helling 14 maart 2015

Een concert van Peter Pan Speedrock op zaterdagavond in de buurt waar ik opgegroeid ben, daar moest ik dan toch wel bij zijn. De Helling vind ik een toptent met een goede sfeer en wat top is, je kan daar nog gratis je auto parkeren (dat zien we niet vaak meer). Om half 8 kwam ik met mijn maat binnen en we hadden wel zin in een avondje speedrock.

Door: Remco Post

Eenmaal binnen stond er dus één persoon in de zaal, dat beloofde weinig goeds, maar naarmate de tijd vorderde werd het steeds drukker en drukker. Uitverkocht was het niet, maar het was gezellig en goed druk met trouwens opvallend veel vrouwen in het publiek. Om iets voor half negen trapte de support act Death Alley af. Deze band bestaat nog niet heel lang en herbergt oud leden van onder andere Gewapend Beton, Muhr en The Devil’s Blood. De muziek is een combinatie van metal met pure rock ’n roll en dan toch net wat anders. Muzikaal was het allemaal dik in orde en ze zette echt wat neer. Wat er alleen niet bijpaste naar onze mening was de zanger. Nee, de zanger was absoluut goed en raakte de goede noten, maar zijn stem is simpelweg te ‘lief’ voor deze muziek. Zijn stem is vrij hoog en je wilt eigenlijk een meer lager en rauwer geluid. Natuurlijk is het een mening van in dit geval slechts twee mannen, maar dit is het enige punt van kritiek die ik zo kon opnoemen.

Na drie kwartier spelen (en wat biertjes later) mocht Peter Pan Speedrock aan hun show beginnen. Ze knalde er meteen op los en ze hadden er goed zichtbaar goed zin in deze avond. Het publiek pakte het goed op en ging goed mee los en het was feest in de Helling. Vroeg in de set zaten de knallers ‘Crank Up The Everything’ en ‘Cock Teaser’ en deze beukten heerlijk weg. Ook complimenten voor de geluidsman, want het geluid was gewoon perfect! Ik heb deze band al meerdere malen gezien, maar ik durf te zeggen dat ik ze nog nooit zo goed heb gezien en gehoord. Natuurlijk, na een set van anderhalf uur klinkt veel hetzelfde, maar tegen die tijd heb je ook genoeg drank op om je daar niet meer druk over te maken. Peter Pan Speedrock speelt geen verassende, maar wel gigantisch goede muziek om uit je dak op te kunnen gaan. In de zaal was er ook een heus vrijgezellenfeest aan de gang en dit stel werd door Peter opgeroepen op het podium te komen dansen. Hierna startte hij het, zoals hij zelf zei, toepasselijke nummer ‘We Want Blood’. Alle hits komen verder voorbij en ook de nieuwe nummers werden hierbij niet vergeten.

Deze band bestaat inmiddels alweer twintig jaar maar wat mij betreft doen ze er nog twintig jaar bij, maar vergeet vooral ook zeker niet hun andere band, Four Headed Dog, te checken waarin ze pure stoner metal spelen en waar Dr. No (van de effecten) ook gitaar in speelt. Speedrock on!

<< vorige volgende >>