Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Vengeance & Rebel Star

Tilburg Little Devil 2 augustus 2014

Met ‘Piece Of Cake’ meldde een paar maanden geleden Vengeance zich weer terug aan het hardrock front in ons land. Vengeance bewees weer een echte band te zijn op dat album en dus was ik erg benieuwd hoe dat live zou uitpakken. Op zaterdag 8 februari was het immer gezellig Little Devil in Tilburg de place to be.

Door: Winston

Met Rebel Star als goed opwarmer was het al redelijk goed gevuld in de Little Devil. Deze band had ik nog niet gezien en mijn Sleeze Beez voorgevoel bleek terecht. Ik leerde pas later dat er een heuse connectie is tussen deze twee no-nonsense hard rock bands. Kijk hier maar eens. Rebel Star heeft dezelfde brutaliteit en directe aanpak, de leden zijn lekker enthousiast en voor een doorsnee zaterdagavond prima entertainment. Ik denk dat ik deze heren nog wel vaker op een podium tegen zal komen.

band imageEn dan Vengeance. Even voorstellen? Barend Courbois op bas. Hij is inmiddels vast betrokken bij het Duitse Blind Guardian en heeft ook nog diverse bij projecten lopen. Timo Somers, zoon van de helaas overleden Jan Somers gitaart tegenwoordig ook in Vengeance. John Emmen komen we tegen op drums, tweede gitarist is Leon Sibum, net als Somers een jonge gast. En last but not least natuurlijk Mr. Vengeance; Leon Goewie. Zanger. Entertainer. Brabander. Alledrie deze aspecten werden tijdens het inmiddels uitverkochte concert goed geshowd. Helaas was er een probleem met de microfoon waardoor Goewie toch een tijdje niet helemaal bij de les leek. Maar ervaren als ie is, kostte het hem weinig moeite om het propvolle zaaltje voor zich te winnen met een leuke selectie van oude en nieuwe nummers. Helaas geen oer-nummers van het debuut. Maar wanneer je ‘She Is The Woman’, ‘Dreamworld’, ‘Arabia’ en natuurlijk ‘Rock ’n Roll Shower’ in je setlist hebt kan er weinig misgaan, partywise gezien. Dat de nieuwe nummers wat minder inslaan, dat gebeurt nou eenmaal, maar het was echt een feestje. Dat bewees het Tilburgse publiek dubbel en dwars. Diezelfde uitbundig sfeer van de topdagen van Vengeance herkende ik meteen van vroeger. Vengeance kan en verdient meer dan een uitverkochte Little Devil. De band is goed, enthousiast en geniet ook van die teruggeven sfeer. Ik hoop dat Vengance de gelegenheid krijgt om weer houvast te krijgen, ze hebben mijns inziens nu wel te vaak pech gehad. De avond in Little Devil is hopelijk een goed herstartpunt geweest.

Nou is de vloer voor het bescheiden podium niet zo ruim in de Little Devil, toch werd er ruimte gemaakt voor een Metal DJ. Ad van Osch draaide trouw en dankbaar de verzoekjes voor en na het concert en zo werd het echt beregezellig. Een mooi voorbeeld voor menige kleine zaal; draai de meezingers, de favorieten van je gekomen publiek en hou je consumenten binnen!
Met vaste programmeur Mario van Dooren, die naast een reguliere ook een thrash variant van zijn Mario’s Metal Meeting gaat doen, heeft Little Devil een toegewijde kracht aan boord.

<< vorige volgende >>