Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Clutch

Amsterdam Melkweg 23 januari 2013

Sinds Clutch via het eigen label Weathermaker Music de touwtjes stevig in eigen handen heeft, lijken alle remmen los. Het viertal uit Maryland brengt om de twee jaar een nieuw album uit en heeft zo ongeveer haar hele catalogus op prachtig dubbel-vinyl en dubbel-CD her-uitgebracht. Daarnaast wordt er non-stop getoerd en blijven de verschillende leden druk met projecten als The Bakerton Group, King Hobo (tweede album komt er aan!) en The Company Band.

Door: Menno

De nieuwste schijf draagt de naam 'Earth Rocker' en zal in maart dit jaar verschijnen. Traditiegetrouw doet Clutch van te voren een rondje clubs om nieuwe nummers te presenteren en de fans te overtuigen de plaat aan te gaan schaffen. In de zomer wordt het volgens zanger Neil Fallon “weer tijd voor zweterige clubs en grote festivals”. Daar houden we de heren aan.

Het was vanavond in de Melkweg de tweede show van de tour en de band moest zichtbaar inkomen. Groovemonster JP Gaster miste tijdens de openingsnummers 'The Mob Goes Wild' en 'Pure Rock Fury' een paar beats, en dat is voor iemand van zijn klasse opmerkelijk te noemen. Het mocht de pret niet drukken; in de (uitverkochte) kleine zaal ontstond vanaf moment één een gemoedelijke moshpit. Het warme onthaal deed Neil Fallon goed. Vol energie werden er twee nieuwe nummers gepresenteerd ('Earth Rocker' en 'Cyborg'). De eerste kon rekenen op een flinke publieksparticipatie, bij de tweede werd er door sommigen besloten een biertje te gaan halen. De setlist bood een goede bloemlezing uit het oevre van de doorgewinterde grooverockers. De albums 'Robot Hive/Exodus' en 'From Beale Street to Oblivion' waren ieder met twee nummers vertegenwoordigd, 'Big News I & II' (met gruwelijke drumsolo) vertegenwoordigde de vroege jaren '90. Later in de set werden er weer twee nieuwe nummers gespeeld en kwam met 'The Regulator', 'Elephant Riders' en 'Gravel Road' swingend een einde aan de reguliere set. Het publiek moest flink aan de bak om de heren nog terug te krijgen, maar na een kleine tien minuten, een vers biertje en schone shirts kreeg het publiek naast 'Profits of Doom' en 'Electric Worry' (de 'Overkill' van Clutch) de mooie woorden van Neil mee. “Holland, you have always been good to us, we don't take that for granted'. Tot snel maar weer!

<< vorige volgende >>