Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Municipal Waste, Gewapend Beton & Stigma

Eindhoven Dynamo 7 november 2012

Municipal Waste doet de laatste jaren regelmatig de Eindhovense Dynamo aan, tot nu toe nog nooit zonder succes. Van de legendarische eerste keldershow tot Dynamo Buiten; telkens kwam het publiek in grote en enthousiaste getale opdraven. Zo ook deze gezellige woensdagavond.

Door: Menno

Fotograaf: Michiel B.

band imageHet uit Gorinchem afkomstige Stigma timmert al bijna vijftien jaar furieus aan de weg. De band onder leiding van zanger/gitarist Frans Swaters (voormalig X-tinxion) heeft nog weinig in de spotlights gestaan maar is in de underground al lang geen onbekende meer. Na wederom flink wat personeelsproblemen staat de band echter weer als een huis, en krijgt van Dynamo de kans zich te bewijzen. De korte, energieke set laat een strakke band zien die al op redelijk wat support kan rekenen. Enkele headbangers gaan er direct voor en de eerste moshpit van de dag is een feit. 'My Way' blijkt een kraker en wordt zelfs door enkelen meegebruld. Stigma heeft bewezen klaar te zijn voor meer.

band imageNa een rappe change-over mag Gewapend Beton de avond officieus co-headlinen. Dit doen de Amsterdamse embryo-punkers dan ook met verve. De energie straalt van de heren af met een speciale vermelding van de bassist, gelijk een jonge kloon van Bartman zelf. Het gekozen live-materiaal staat af en toe wel erg ver van de jonge-honden punk van '17 Untill We Die', maar de meer bluesy- en melodische jams misstaan zeker niet. De band lijkt hiermee de deur voor een eventueel 3voor12-publiek niet gesloten te hebben.

band imageEen nieuwe plaat, een nieuwe tour. En daar staan ze dus weer; Municipal Waste. Onvermoeibaar, onverstoorbaar, genadeloos en zeker op de automatische piloot. Zanger Tony Foresta lijkt het nog het meest naar zijn zin te hebben en interacteert er vrolijk op los. Gitarist Ryan Waste lijkt een wat arrogante air te hebben ontwikkeld, terwijl bassist Land Phil overduidelijk ontzettend stoned is. Genieten dus van een lesje in crossover, met niet in de minste plaats een vermelding voor drummer Dave Witte, die tijdens zijn indrukwekkende spel regelmatig opstaat vanachter zijn kit om vrolijk lachend te zwaaien naar oude bekenden in de zaal. De setlist is een fijne bloemlezing, waarbij nummers van 'The Art of Partying' het toch het best blijven doen. Het nieuwe materiaal mag er ook wezen; 'Black President' is een fijne ode aan S.O.D. en ook 'You're Cut Off', 'Covered in Sick/The Barfer' en 'The Fatal Feast' gaan er bij het Eindhovense publiek in als zoete koek. Wat mij betreft tot de volgende keer.

<< vorige volgende >>