Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Pink Noise

't Haantje - Nijmegen 2 mei 2011

Op zaterdag 5 februari werd voor de eerste keer in de gezellige wijk Nijmegen Oost, verdeeld over zeven verschillende cafe's een Tribute festival georganiseerd. Roemrucht is al de levenslied variant Troost van Oost maar ook jazz en blues komt in die vorm voorbij. De bands die 'gedaan' werden waren Radiohead, Dave Matthews/John Mayer, Anouk, U2, Rolling Stones, Simon & Garfunkel maar ook Pink Floyd. Aha…die keuze was dus snel gemaakt. In 't Haantje betrok de Groesbeekse tribute band (in de play-offs van Clash Of The Cover Bands) Pink Noise voor een paar uurtjes het podium om een selectie uit het legendarische oeuvre van Floyd te spelen.

Door: Winston

Voor een naar schatting honderd man publiek werd eerst een set gespeeld dat uit nummers van 'The Wall' bestond. Mooi, maar voor een uitgebreid drinkend en babbelende menigte bleek dat niet over te komen. Muzikaal werd het prachtig en tot op de noot nauwkeurig gespeeld maar vocaal bleek er echter helaas wel een bepalend manco. De twee zangers, Harmjan Olthoff (ook gitaar) en Sander Hoppe (ook bas) werden op zich goed bijgestaan door twee zangeressen (steeds weer andereN zo leert nader onderzoek op hun website) maar de geluidsjongens wisten niet hoe ze dat goed in de mix konden krijgen, de vocalen bleven daardoor weggestopt en dof. Hierdoor was er maar geen interactie tussen band en publiek te creëren. En wanneer er zich dan weer een 'Wall' intro zich aandiende zakte het kleine beetje opgebouwde spanning weer in en moest men opnieuw beginnen. Daarbij dan nog de zeer statige en weinig uitstraling hebbende bandleden…ik begon ik me eigenlijk af te vragen of ik toch niet beter naar een andere locatie had moeten gaan.

De uitvoering van de hits als 'Another Brick In The Wall', 'Shine On You Crazy Diamond', 'Breathe', 'Run' en 'Comfortably Numb' redde de avond, omdat er dan eindelijk wel eens meegezongen kon worden. De gemiddelde zaterdagavondbezoeker zal immers 'The Wall' niet uit zijn hoofd weten op te diepen en zo werd elk punt ven herkenning nog wel met beide handen aangegrepen. Pink Noise heeft al eens eerder speciale uitvoeringen van 'The Wall' gedaan (en op 21 mei a.s. doen ze dat in hometown Groesbeek weer) en die zijn zeer de moeite waard. Helaas is het puur en kaal (zonder lichtshow en effecten) uitvoeren van Pink Floyd muziek dus moeilijker dan gedacht, een extra nadeel is misschien ook dat Floyd zelf uitgerekend in Nijmegen voor het laatst live in Nederland te zien was? Een slechte generale is meestal al een goede finale dus hoop ik dat Pink Noise in de volgende ronde van Clash Of The Coverbands meer succes heeft behaald.

<< vorige volgende >>