Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Fluisterwoud

Tijdens een concert in de Melkweg (ik zou niet meer weten om welke band het ging) zag ik iemand lopen met een t-shirt van Fluisterwoud. De print op de voorkant was erg typerend en deed me aan een macabere tekening van striptekenaar Comes denken. Vaak ga ik op het uiterlijk af en dat bleek in dit geval een goede ingeving te zijn. Via hun website wist ik een aantal mp3 fragmenten down te loaden. De muziek was zwart, hard en vies. Kortom, een echte black metalband, die de sfeer van herfst, graven en raven goed wist weer te geven. Mijn interesse was gewekt en via een mailadres op het guestbook stuurde ik de band een interview. Hieronder volgen mijn vragen en hun antwoorden.

Door: Carl | Archiveer onder

Vanwaar de naam Fluisterwoud?

Nachtraaf: Die naam is bedacht door Botmuyl, die in het verleden veel te maken had met de band (hij schreef namelijk de teksten). De bandnaam past conceptueel erg goed bij de teksten dan dat doet het nog steeds.

Kun je een korte ontstaansgeschiedenis vertellen?

Nachtraaf: Eerst met behulp van een sessie drummer een demo opgenomen: 'Een Sinister Schouwspel', die binnenkort op vinyl zal worden gere-released door het Belgische Pestilence Records. Na deze demo is de line-up weer verandert en hebben we de 'Langs Galg En Rad' cd/lp opgenomen die moet gaan verschijnen via Full Moon productions. Na deze opname hebben we onze huidige line-up gevormd aangezien de bassist en drummer de band moesten verlaten wegens andere verplichtingen. De line-up nu is:

Sagelinge – vox
Nachtraaf – snaren
Eklipse – snaren
Trol – bassnaren
Mysteriis – trommels

Verder zal er nog een live split 7” uitkomen tussen Fluisterwoud en de geschifte cuntreapers van Zwartketterij. Hierop is de nieuwe line-up voor het eerst te horen… SPANK THE BITCHES WITH BURNING WHIPS!!!

Waarom spelen jullie black metal?

Nachtraaf: Omdat de muziek van Andre hazes niet kwaadaardig genoeg was…

Wat is jullie muzikale doel of streven?

Nachtraaf: De nummers schrijven we voor onszelf en het kan ons geen fuck schelen wat anderen er van vinden. Dus ons doel is het maken van nummers die we zelf gaaf vinden.

Vertel eens wat meer over 'Langs Galg En Rad'!

Nachtraaf: Conceptueel handelt het album over de glorieuze rooftochten van de Bokkenrijders die het land onveilig maakten…

Wie schrijft de teksten en wie de muziek? Wat komt eerst?

Sagelinge: Degene die instrumenten hanteren in Fluisterwoud schrijven alle muziek, de meeste riffs komen van Nachtraaf af, maar tijdens de oefensessies hebben de andere bandleden uiteraard ook ingevingen voor het componeren van nummers. De texten komen van mijn hand, deze zijn tot nu toe altijd al eerder af dan de nummers zelf, de simpele reden waarom is dat ik nogal vaak en veel gedichten schrijf, dit is een uitlaatklep voor me.

Waarom zijn de teksten in het Nederlands?

Nachtraaf: We komen toch uit Nederland?

Wat zijn je invloeden, zowel muzikaal als anders (literair, visueel)?

Nachtraaf: ik lees geen boeken. Verder is er maar één grote inspirator wat Fluisterwoud betreft en dat is natuurlijk ARCKANUM!!! Geniale band… verder zeggen mensen dat we als Dark Throne klinken, maar dit vind ik wel meevallen…

Wat is je beste muzikale herinnering? En wat je slechtste?

Nachtraaf: De beste muzikale herinnering was het concert wat THE RED CHORD gaf op vier oktober in de Goudvishal te Arnhem.. wat een vette band: Slechtste: 90% van de Nederlandse bands, pipo's en andere subhumans.

Wat was de eerste plaat die je bezat?

Nachtraaf: Andre Hazes – “Met Kerst Ben Ik Alleen” 7'' single… erg depressief, zeker als je het kreng op 33 toeren draait in plaats van 45…

band image


Wat voor werk doe je naast het spelen in Fluisterwoud?

Sagelinge: Ik werk niet voor werkgevers. Naast Fluisterwoud run ik de Kaladruna Distributie en focus me voornamelijk op artistieke bezigheden zoals muziek maken, schrijven en grafische vormgeving.

Hoe zie jij de wereld?

Sagelinge: Slechts een detail in het totaal van de kosmos en hedendaags overbevolkt door een verzameling van een hoop sukkels. De meeste mensen zijn gehecht aan materie en gewend om gecontroleerd te worden door wat zij op aarde zien als superieuriteiten. Zwak van geest nu, en wanneer ze in het graf vallen.

Als je nog drie dagen te leven had, hoe zou je die dan vullen?

Sagelinge: In dat geval zou ik een lijstje afwerken met namen erop van mensen die ik gaarne koud staal in het hart rag.

Wat is van nature je gemoedstoestand?

Sagelinge: Regulier Kwaad & Beneveld

Zou je jezelf als religieus omschrijven? Waar geloof je in?

Sagelinge: Ik geloof in de toekomst naar mijn hand te stellen door wilskracht en het domineren van geesten. Religie brengt dogma's, die een contrast zijn met de aard van echte magiërs, dogma's onteren vrijheid, vrijheid staat aan het begin van de weg naar super individualisme.

Geloof je in leven na de dood?

Sagelinge: Aye, maar als het aan mij ligt dan onderwerp ik alle geesten in de dimensie na de Aardse Gevangenis tot slaven in mijn leger om degene die verantwoordelijk zijn voor het maken van leven van hun troon te stoten en vervolgens zelf de meester van de cirkel der incarnaties te zijn zodat er geen mensen meer geboren worden.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar?

Sagelinge: Wat een zieleknijpers vraag is dit zeg. Ok, over vijf jaar heb ik patent op het gat in de markt betreffende huisdieren verhuur genaamd: Rent-A-Pet en ben ik getrouwd met Mabel Wisse Smit.

Nachtraaf: waarschijnlijk maken we nog steeds dezelfde kut muziek, zijn we nog steeds kwaad en hebben nog steeds geen geld!

Deel dit interview met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>