Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Cirith Gorgor

Tijdens het concert van Fluisterwoud en concorten in de Goudvishal 16 november jongstleden herkende ik Nimroth, de zanger van Cirith Gorgor tussen het publiek. Tijdens hun concert afgelopen maart in de Baroeg (voor de review zie het archief) was ik danig onder de indruk van deze band. Vooral het charismatische optreden van de zanger vond ik bijzonder indrukwekkend. Vandaar ook dat ik de spreekwoordelijke stoute schoenen aantrok om me even voor te stellen en een kort gesprekje met deze metalhead aan te vangen. Na enige verbazing van de kant van mijn gesprekspartner vond er al gauw herkenning plaats en onderstaand is een weergave van ons korte gesprek.

Door: Carl | Archiveer onder

Hoe staat het met Cirith Gorgor?

Momenteel zijn we bezig met onze nieuwe cd, getiteld "Firestorm Apocalypse - Tomorrow Shall Know The Blackest Dawn." De cd moet nog worden afgemixt en het is de bedoeling dat deze binnenkort uit gaat komen bij Painkiller records. Door een wijziging in de line-up (Astaroth Daemonum is vervangen door Inferno) en strubbelingen rond het vinden van een nieuwe platenmaatschappij is er flink wat vertraging ontstaan. De huidige line-up bestaat dus uit: Nimroth (vocals), Marchosias (guitar), Inferno (guitar), Lord Mystic (bass guitar), Levithmong (drums). De nieuwe cd komt waarschijnlijk in februari volgend jaar uit.

Hoe staat het met de mogelijkheden voor jullie als band op zoek naar een platendeal in Nederland?

Wij zijn natuurlijk enorm verwend door Osmose. We zaten redelijk snel bij een goede platenmaatschappij. Het is voor ons dus niet te doen om nu een stapje terug te gaan doen. We willen verder groeien. De distributie van Osmose was heel goed. Laten we hopen dat dat bij ons huidig label ook zo is.

Hoe gaat het met de single 'Through Woods Of Darkness And Evil'?

De single is in een oplage van 666 kopiƫn uitgebracht bij Ketzer Records/Regimental Records en is uitverkocht.

band image


Valt er te leven van Cirith Gorgor?

Nee. Vrijwel ieder bandlid heeft ander werk buiten Cirith Gorgor. Daarom kunnen we ook geen uitgebreide toernee doen. Het is voor ons niet te doen om zo'n lange tijd vrij te nemen.

Wat doe jij voor werk?

Ik werk als kleuterleider. Het is werk waar ik wel voor geleerd heb en wat ik graag doe. Waar ik wel voor moet zorgen is dat ik beide werelden goed gescheiden hou. Het omgaan met kleuters bevalt me goed. Ze doen tot op zekere hoogte nog wat je van ze wilt. Ik zou niet graag hogerop willen in het onderwijs. Ik weet zelf hoe ik was op school en ik geloof niet dat het goed is voor leerlingen als ik in de bovenbouw les zou gaan geven.

Wat vind je van de bands van vanavond tot nu toe?

Fluisterwoud is een hele goede black metalband. Zeer overtuigend en enthousiaste muzikanten, jammer alleen dat de zanger er zo weinig show aan geeft. Dit is voor hun natuurlijk een thuiswedstrijd, dus vandaar dat het publiek goed enthousiast was. Forgotten Tomb valt een beetje uit de toon, maar ik vind ze technisch heel sterk. Darkened Nocturn Slaughtercult (die nog moest beginnen) kan ik je echt aanraden. Zij spelen de black metal waar we ons aan spiegelen. Echt een heftige band! Overigens sta ik hier niet als de zanger van Cirith Gorgor, maar als een metalhead. Ik vind het leuk om andere bands te bekijken en te vergelijken, maar blijf wel genieten van de voorstelling.

Ik bedankte Nimroth voor ons gesprekje. Tijdens Darkened Nocturn Slaughtercult kwam ik hem weer tegen. Hij vroeg mijn mening en ik gaf hem gelijk. Met een blik vol zelfvertrouwen en 'ik zei het je toch' stond hij, net als ik, te genieten van het optreden van deze intense black metalband. Overigens staat Cirith Gorgor geboekt voor twee optredens in ons land: negen januari in de Pazzop te Bladel met Axis Of Advance, Witchmaster en Unpure, en dertien maart in JC de Bunker te Gemert tijdens de Walpurgisnacht. Mis ze niet!!!

Deel dit interview met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>