Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Neithan

Naam: Neithan

Neithan Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Hallo: ik schrijf als Neithan, maar mijn echte voornaam is John. De naam Neithan ben ik gaan gebruiken vanwege mijn voormalige werk als docent: op ��n van mijn scholen (een ROC) kreeg ik problemen toen leerlingen op mijn echte naam gingen googlen en de link met black metal vonden. Te idioot voor woorden voor een vakgebied dat zich als zeer progressief beschouwt, maar in werkelijkheid toch ook best vaak conservatief is (net zoals zo velen in de metal, hahaha). Helaas, geen true evil redenen voor het gebruiken van een nickname, maar puur praktisch, zoals meerderen in de scene.

Ik ben nu ruim 25 jaar een toegewijd headbanger, begonnen met old school heavy metal en thrash metal (mijn eerste album was het album met de profetische titel �Highway To Hell�) en uiteindelijk ben ik in de black metal scene verzeild geraakt (met aanverwanten als pagan en viking metal, maar niet dat al te vrolijke). In de zomer van 2008 ben ik voor Lords begonnen, na eerst jaren voor wijlen Vampire Magazine te hebben geschreven, een e-zine dat destijds hoog aangeschreven stond in de black metal scene. Ik heb dan ook aardig wat persoonlijke contacten in de scene, met name in Noorwegen en Zweden. Mijn recensies zijn mijn persoonlijke mening: ik probeer ze zo objectief mogelijk te houden, maar als fan lukt dat niet, bewust of onbewust. Mijn doel is om in ieder geval een bespreking zo te maken, dat de lezer (jij dus) weet wat je ongeveer kan verwachten, check het altijd even via de site (internet is een prachtig medium) of het ook iets voor jou is.

Deze komende tijd doe ik het wegens priv�-omstandigheden en een deeltijdstudie (master) even rustig aan qua metal, dus helaas ook qua Lords of Metal en het opvangen van bands in Bromfjert hotel: zo kunnen zij de kosten wat lager kunnen houden om te spelen voor die anderhalve paardenkop die soms nog maar naar concerten komt (wellicht ook weer dat conservatisme?). Ook dat levert erg leuke contacten op, zowel qua mensen (want elke metalhead is uiteindelijk in eerste instantie een mens, op enkelen na) als qua bands (iemand heeft nog een projectje ernaast of vrienden, u snapt hem al). Daarnaast ben ik gek op oude culturen, met name de oude heidense Europese culturen; in september 2009 ben ik � met mijn inmiddels ex-verloofde - begonnen met Noorse les, en ik ga dit jaar nog een derde jaar volgen.

Ik erger mij af en toe dood aan al die oude lijken� Ja, natuurlijk kwamen er in de tachtiger en negentiger jaren fantastische albums uit, was de scene (zo die vandaag nog bestaat) hechter, maar toch: ook in deze moderne tijd zijn er nog zat uitstekende bands om te steunen, en stilstand is achteruitgang, ook voor de metal scene. Steun dus de underground!

Meest recente bijdragen