Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Jan-Simon

Naam: Jan-Simon

Jan-Simon Ik kan me nog goed herinneren hoe ik bij Lords of Metal belandde. Via een gemeenschappelijke vriendin leerde ik iemand kennen die recensies schreef voor een metal-webzine. Dat leek mij ook wel leuk en van het een kwam het ander. Intussen zijn we ruim tien jaar verder. Ik ben intussen een Lords of Metal veteraan, met honderden cd recensies en diverse verslagen van shows en festivals achter mijn naam. Toch ben ik nog altijd blij als de postbode weer een nieuw pakketje op de deurmat laat vallen. Dit in tegenstelling tot mijn vrouw die doorgaans verzucht dat er weer van die herrie voor me is binnengekomen.

Qua muzieksmaak gaat het bij mij alle kanten op, al is het nu ook weer niet zo dat ik alles mooi vind. Wars van modes, trends en scheidslijnen tussen genres richt ik me vooral op ouwe meuk en niches: Krautrock, avantgarde, black metal, stoner, shoegaze, garagerock, (dark) folk… labels doen er niet toe, als het origineel is (en liefst ook nog obscuur en/of uit verre windstreken, ben ook wel een beetje een snob) dan ben ik geïnteresseerd. Gezien het genoemde lijstje muziekgenres waar mijn voorkeur naar uit gaat, zal het niet verbazen dat ieder jaar in april een pelgrimage naar het epicentrum van de magische riff en outsider-metal (avantgarde mag ook) oftewel Roadburn op het programma staat.

Het mag overigens een wonder heten dat er nog tijd is voor de muziek. Een druk huishouden met vrouw, drie kinderen, hond, kat en kippen en een huis met grote tuin in de kop van Noord-Holland vragen ook de nodige aandacht. En dan zijn er nog andere hobby’s, ongelezen boeken en nog niet bekeken dvd’s die lijden onder tijdsgebrek, maar wie weet komt dat ooit nog goed als ik de loterij win. Ooit.

Meest recente bijdragen