Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Jan-Simon

Naam: Jan-Simon

Jan-Simon Toen ik me lang geleden voor muziek ging interesseren moest je nog kiezen: top 40 of alternatief, punk of hardrock. Ik koos voor punk en new wave en luisterde naar cassettebandjes van Hüsker Dü en Dead Kennedys welke ik van klasgenoten kreeg die wel eens vanuit de kop van Noord-Holland richting grote stad gingen. De slimme rekenaar kan nu wel enigszins bepalen hoe oud ik ben. :-)

Keuzes maken, dat lag me niet. Nog steeds niet eigenlijk. Metal vond ik namelijk ook wel leuk, maar als punk/new wave fan mocht je daar niet van houden. Hardrockers waren namelijk rare mensen. Gelukkig veranderde die bekrompen visie en kon ik ook zonder me te hoeven verantwoorden fan zijn van My Dying Bride en Paradise Lost, om maar wat te noemen.

Sowieso ben ik me gaandeweg steeds minder aan gaan trekken van wat je goed hoort te vinden en ben ik op een eigen ontdekkingstocht gegaan door muziekland. Krautrock, avantgarde, black metal, stoner, garagerock… labels boeien mij niet, als het origineel is (en liefst ook nog obscuur, ben ook wel een beetje een snob) dan ben ik geïnteresseerd. Mijn voorkeur is zo veranderlijk als het weer, maar om een idee te geven, favorieten zijn op dit moment o.a. 3rd and the Mortal, Moonsorrow, Skyforger, Minutemen, the Kliek, Man-or-Astroman, Boris, Circle, Amon Düül II, Heads, Flower Travellin’ Band, Blut aus Nord, Celestial Season…

Hoe leuk muziek ook is, mijn grote hobby is de (levende) geschiedenis en dan met name de 9e eeuw in Nederland. In mijn vrije tijd probeer ik regelmatig die tijd weer tot leven te brengen en spendeer zodoende heel wat tijd in locaties als het Archeon. Het betekent ook dat ik continu bezig ben materiaal zoals eikenhout, wol, wilgenteen te verzamelen en mijn huis af en toe een werkplaats lijkt waar je struikelt over halfafgewerkte kisten, tenten, manden, kleding en boeken met opgravings-verslagen. Het is een goede manier om me bezig te houden, want als er een ding is dat ik niet kan, dan is het wel stilzitten.

Bijdrage deze maand

Interviews

Furia

Live reviews

geen