Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Wilmar

Naam: Wilmar Taal

Wilmar Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Toen de eerste mens voet op de maan zette, scheet ik mijn luier vol in een wiegje, drie hoog achter in Zaandam. Ik woonde daar met mijn ouders, een oudere broer en oudere zus. Die oudere broer zou belangrijk worden voor mijn latere muzikale voorkeur: hij hield enorm van Alice Cooper, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple enzovoorts.

Op mijn zevende kreeg ik een mono-pickup met een LP van Vader Abraham en de Smurfen. Van mijn broer kreeg ik een Greatest Hits album van Alice Cooper. Zo konden wandelaars uit mijn slaapkamerraam de vreemde combinatie horen van �Waar komen jullie toch vandaan� met �I love the dead before they�re cold, their bluing flesh for me to hold, cadaver eyes upon me see� Nothing!�
Metal bleek een belangrijke aanvulling in mijn leven te zijn. Vanaf ongeveer 1987 startte een nieuwe ontdekkingsreis: metalbands die hun nek durfden uit te steken en hele andere muziek gingen maken. Zulke bands hebben mij altijd getrokken. Het zijn die bands wiens album jou met open mond achterlaat. Een Mekong Delta heeft zoiets geflikt. Celtic Frost met �Into the Pandemonium�. En meer recentelijk het Diablo Swing Orchestra en Sleepytime Gorilla Museum. En onlangs ontdekte ik Zimmers Hole, een band die rustig diverse stijlen binnen een nummer mixt.

Mijn voornemen om mij met muziekkritiek bezig te houden vloeide voort uit mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen, waarvoor ik mijn bul haalde in 2004. Een wezenlijk onderdeel van die studie is het schrijven van artikelen en recensies over cultuuruitingen van anderen. Mijn carri�re als recensent begon bij de betrekkelijk onbekende website rockportaal. Rockportaal is inmiddels ontdekt door Kink FM, en zal binnenkort dan ook naar KINK overgaan. Omdat ik het niet zo goed kan vinden met SBS (de moedermaatschappij van KINK), besloot ik om mijn activiteiten voor rockportaal stop te zetten. En nog niet eens een maand later zag ik de vacature voor redacteur different metal bij Lords of Metal� Kat in �t bakkie, zoals het gezegde luidt.

Met een achternaam die �Taal� luidt, is het wel grappig dat ��n van mijn liefhebberijen het schrijven is. Verder musiceer ik graag en presenteer ik het programma Zaans Metaal op Zaanradio. Ik ben getrouwd, heb twee dochters en ben werkzaam in het Rijksmuseum.

Meest recente bijdragen