Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Roel F.

Naam: Roel Frakking

Roel F. Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Sinds ongeveer mijn veertiende ben ik fervent fan van metalmuziek. Op de basisschool reeds kwam ik in aaraking met Guns n� Roses, Metallica en Pantera; daarna is het van kwaad tot erger gegaan en ben ik groot liefhebber van black en death metal geworden. Ondertussen zijn daar thrash en speed metal bijgekomen. Daarnaast luister ik klassiek en jazz.

De staart is inmiddels verdwenen en verruild voor een baard, maar ik vind dan ook niet dat een bepaalde smaak voor muziek moet samengaan met een kledingstijl of andere uiterlijkheden. Men zal mij daarom niet snel voor een metalfan houden.

Ik schreef al enige tijd recensies die in twee verschillende studiebladen van de Universiteit van Utrecht waar ik sinds 2002 studeer (BA Engelse Taal en Cultuur, geschiedenis), hebben gestaan. Bovendien staan er enkele op verschillende websites. Sinds 2007 maak ik onderdeel uit van het Lords of Metalbestand en de website is dan ook de locatie waar mijn ongezouten mening in het vervolg vooral te vinden zal zijn.

Als referentiekader zal ik hieronder een klein overzicht (in willekeurige volgorde) geven van de bands en CDs die mijn goedkeuring kunnen wegdragen:

� Emperor: alles
� Arcturus
� Ulver
� Enslaved
� Marduk: alles tot aan Nightwing
� Primordial
� Deicide
� Cannibal Corpse tot aan Bloodthirst/Gore Obsessed
� Faith No More
� Hatesphere
� Hate Forest
� Drudkh
� Astrofaes
� Dimmu Borgir tot aan Spiritual Black Dimensions
� Slayer
� Etc. ad infinitum

Wat mij zo aanspreekt aan black/death metal in het bijzonder en metal in het algemeen is de energie die zo overweldigend kan zijn, maar ook de emotievolle ondertoon die, wanneer juist uitgevoerd, door de muziek kan spreken.

Meest recente bijdragen

Live reviews

geen

Specials

geen