Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Patrick

Naam: Patrick Verhoeven

Patrick Een beschrijving van wie ik ben? Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik veel te complex in elkaar steek om dat in slechts een paar regels neer te schrijven! Maar vooruit … laat ik jullie een kijkje gunnen in de wereld die Patrick heet:

Ik luister ondertussen alweer zo’n vijfentwintig jaar naar metal en vrees dan ook dat ik niet aan het stempel ‘metal veteraan’ ontkom. De lange manen zijn in de loop van de jaren ingeruild voor een zo goed als glad hoofd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik volhard dan ook in het luisteren naar ‘de muzikale herrie’. Ik probeer, ondanks mijn volle agenda en hectisch leventje, nog geregeld een concert mee te pakken.

Ik sta open voor van alles en nog wat op het gebied van metal en aanverwante heftigheden, maar ik luister toch het liefst naar thrash, speed, death, heavy metal en/of metalcore. Voor mij is er niets mis met een goede, standaard release zo nu en dan, maar ik ga een compromisloze cross-over tussen verschillende stijlen absoluut niet uit de weg (sterker nog: graag zelfs!) en kijk reikhalzend uit naar releases die tegendraads en anders dan het standaard werk zijn! Het dubbele bas pedaal is niet voor niets uitgevonden en drummers die hier veel gebruik van maken weet ik zeer te waarderen. Tracks zonder emotie, snelheid, intensiteit en/of agressie zijn waarschijnlijk aan mij niet besteed en verder heb ik een grondige hekel aan monotone zangers (m/v), aan een beroerde productie en aan bands die geen behoorlijke, maar slechts zoutloze teksten kunnen schrijven.
Veel verschillende bands denderen hier voorbij en misschien dat onderstaande namen een klein beetje een beeld geven van de nodige decibellen die hier geregeld door de omgeving schallen: All That Remains, Arch Enemy, As I Lay Dying, Becoming The Archetype, Daath, Dark Tranquillity, Divine Heresy, Into Eternity, In This Moment, Lamb Of God, Machine Head, Megadeth, Nevermore, Quo Vadis, Scar Symmetry, The Arcane Order en The Human Abstract.

Er wordt over mij nog wel eens gezegd dat ik een kritisch blik op muziek heb en het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat ik met mijn eigenzinnige, onconventionele krabbels ga proberen je nieuwsgierig, geprikkeld, vol vragen, in totale verwarring of opperste verrukking achter te laten.

Bijdrage deze maand

Interviews

Aerith

Live reviews

geen