Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Jordy

Naam: Jordy van Treijen

Jordy Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Hoewel alweer actief als Lord sinds februari 2003 staat ondergetekende nog steeds bekend als de jongste (20 jaren) binnen de - inmiddels flink gegroeide - Lords of Metal crew, wat mij dan ook het stempel 'Junior' heeft opgeleverd. Waar ik in mijn begintijden nog woonachtig was in het onpittoreske en oersaaie Nieuw Vossemeer heb ik die standplaats inmiddels verruild voor het wat meer bruisende en - bovenal - met een heuse poptempel gezegende Tilburg, alwaar ik mijn dagen spendeer met het veelvuldig drinken van koffie en bier, mezelf compleet naar de tyfus roken en het beluisteren van al wat mij interesseert (en dat varieert van snoeiharde metal tot Hollandse hiphop - vooral het formidabele Pete Philly & Perquisite - tot het wat meer gedateerde werk van jazzpioniers als vibrafonist Lionel Hampton en drummer Gene Krupa).

Waar ik mij voorheen nog met grote regelmaat wilde irriteren aan de aggitatie van de oudere metalheads jegens hetgeen wat kortzichtig tot 'nu-metal' wordt bestempeld (terwijl dat genre alleen al in tig subcategorieen kan worden verdeeld en toch echt wel een enorme pluriformiteit waarborgt) heeft dat inmiddels plaatsgemaakt voor serene rust. Immers, het zal me verder een gigantische worst zijn wat anderen denken: die moderne meuk heeft toch aardig wat meer in pacht dan het gros van die opaatjes denkt. Sterker nog: in de tijd dat zij 'into' metal geraakten waren zij net zo goed de 'outcasts' als dat mijn generatie dat nu is.

Om niet tot een onnodige lang verhaal te geraken: ja, ik hou van de wat modernere metalvormen; ja, ik ben opgegroeid met Rage Against The Machine en... ja, mijn muzieksmaak reikt (inmiddels) flink wat verder dan het door ons allen zo geliefde metalgenre. Wat mij rest te zeggen: Ik heersch, sommigen van jullie ook! En mocht je verder wat op of aan te merken hebben, voel je zo vrij: jordyvantreijen@gmail.com

Meest recente bijdragen