Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Ferdi

Naam: Ferdinand Tuinman

Ferdi Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Ferdinand Tuinman werd begin 2001 aangesteld om de nieuwste power metal-releases van commentaar te voorzien. Maar nu is het aanhoren van all��n maar gillende Italiaanse castraatbands een marteling die zelfs de grootste Al Quaida-terrorist onwaardig is, en dus richt onze rasechte Grunneger zich tegenwoordig op zoveel mogelijk verschillend stijlen. En dat varieert van monotoon beukende death en avantgardische black tot prog, speed/thrash, heavy/power, nu metal, aor en punk/hardcore. Daarnaast is er ook regelmatig pop, hiphop, r&b, blues, klassiek en soundtracks te vinden in zijn mp3-speler. Een allesvreter dus, maar wel eentje die op de daarvoor geschikte momenten de welbefaamde oogkleppen uit de kast wil halen om ouderwets bevooroordeeld een band af te kraken.

Ferdi hecht veel waarde aan het schrijven van goede nummers. Of het nou wordt gespeeld met vette blastbeats en distortion of met twee simpele violen: een goede (pop?)song moet een sterke opbouw hebben en daardoor goed blijven hangen. Een ambacht wat heden ten dage nog maar een handjevol bands beheersen, zo lijkt het soms. Om nog maar te zwijgen over goede zang. Des te meer reden om extra kritisch te zijn: een heleboel van de platen die uitkomen zijn wel leuk en aardig, maar wie gaat daar nou nog naar luisteren? Ferdi heeft de indruk dat zo�n cd niks anders is dan een egotrip van de muzikant (�kijk eens, ik heb ook een cd, ik ben belangrijk!�), voortgekomen uit een schromelijke overwaardering van de eigen capaciteiten en een ziekelijke geldingsdrang.

Voordat Ferdi aan de slag ging bij Lords Of Metal was hij al betrokken bij Wasted Years ezine, het underground-periodiekje Blow Your Speakers en Tape Trader Fanzine en schreef hij heel af en toe een stukje voor de Violent Moshground. Ook staat Ferdi regelmatig achter de bar van Groningen�s eerste en beste metalcaf� De Ster (in de Peperstraat, check het!), draait hij als dj op metalfeesten en geeft hij als bestuurslid van Grun�N Metals Combined de Noordelijke scene een zetje in de goede richting. Oh ja, en daarnaast probeert hij er ook nog eens een carri�re in de serieuze journalistiek op na te houden. Toe maar!

Meest recente bijdragen