Listen live to Radio Arrow Classic Rock

StompBoss

Naam: Piet-Hein van der Putten

StompBoss Greetings and welcome to Stompboss’s stomping pit. Hmmm, okay, nu moet ik iets over mezelf vertellen geloof ik. Hier gaat ie dan. Als eerste ga ik normaal gesproken door het leven onder de naam Piet-Hein. Jawel, die van de zilvervloot ja...nog altijd bejubeld en bezongen door schoolkinderen en volle voetbalstadions, om zijn heldendaden al die jaren geleden in dienst van het vaderland.

Goed, waarom de naam Stompboss? Die naam heb ik gewoon verdiend in de pit. In de good old thrash/death and grind days was ik in de pit zwaar actief alwaar ik als een Tiger tank tegen en vaak door iedereen heenbeukte die zich toevallig binnen range van mijn om zich heen stompende vuisten bevond. Nu de jaartjes wat beginnen te tellen en het Micheal Schenker haarlijntje wat meer zichtbaar wordt gaat het allemaal wat rustiger maar zo af en toe springt de motor nog wel eens aan en ga ik nog eens ouderwets vol gas de pit in.

Ik ben zo rond 1983/1984 gaan luisteren naar Hardrock...voornamelijk bands als The Scorpions, Rainbow en Led Zeppelin. Via een kennis kwam ik rond ‘86 in aanraking met Iron Maiden en toen was ik verkocht. De haren werden langer, spijkerjasjes, t-shirts de hele handel werd aangeschaft. Ik kwam in Dynamo terrecht rond 1987 in de hoogtijdagen van de Thrash… Ouwe Thrash is dus wel een beetje mijn favoriete stijl samen met bands zoals Maiden, Manowar, Metal Church enz.
Begin jaren ‘90 luisterde ik veel naar death en doom....bands zoals Autopsy, Bolt Thrower, Entombed, Asphyx, Catherdral, My Dying Bride en Anathema. Ik heb een vrij brede smaak qua muziek. Die loopt van 70’s bands zoals Deep Purple en Rainbow tot extreme Death Grind zoals Carcass en Dead Infection. In principe boeit me de stijl weinig..als het maar lekker klinkt, daar gaat het om. Er zijn ook wel andere muziekjes die me wel bevallen....dingen zoals Dire Straits of Eric Clapton...zolang als het maar echte muzikanten zijn en niet van die commerciele projectjes zoals Venga Boys ofzo. Met Boy Bands, R&B, kidsrap en hiphop kun je mij ook geen plezier doen.

In het dagelijks leven werk ik op een helpdesk...onder het motto lekker lui is nie moe..en ga ik regelmatig concerten en festivals af. Ik heb ook jaren in Dynamo achter de bar en als DJ gewerkt maar helaas kan dat niet meer vanwege de simple kutreden dat het gebouw plat gaat en er geen vervangde ruimte is de aankomende komende 3 jaar!! Gemeente Eindhoven bedankt....

Ok dat was het wel zo`n beetje....hedde vragen, opmerkingen of wilde me voor de pit uit dagen (als ge denkt kanse te hebben dan bankes..hehe) dan mail me maar op dethdumpa@hotmail.com. Tot het volgende vette concert...

Cheers and stay Heavy!!

Meest recente bijdragen

Specials

geen