Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Peter B.

Naam: Peter Brinkman

Peter B. Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Heuj lui! Sinds ik voor de LOM schrijf stond hier alleen maar een opsomming van dingetjes waarmee ik in grote lijnen aan wilde geven wie ik ben en waar ik voor sta. Opsommingen zijn echter voor homeaux dus hierbij een wat andere aanpak.

In 1986 werd ik bevangen door de metal-koorts, een aandoening die in mijn geval (gelukkig) niet te genezen blijkt. V��r mijn kennismaking met metal werd ik veelvuldig geconfronteerd met bands als The Police, Madness, en andere 80's wat ik ook nog steeds enorm leuke, "foute" muziek vind. Bij mijn buren hoorde ik erg vaak dingen als Deep Purple, Status Quo, Pink Floyd, Led Zeppelin. Je zou dus kunnen zeggen dat mijn 'basis' al best goed was. Tegenwoordig ben ik, zoals ik het zelf noem, een allround-openminded-metalhead. Dat wil zeggen dat door mijn toch al ruime muzieksmaak ik van meerdere dingen kan genieten. Een fragment van een playlist van mij zou er dus bijvoorbeeld gerust zo uit kunnen zien: In Flames "episode 666", Nasum "Du �r Bevakad", Symphony X "Witching hour", Nuclear Assault "Sin", Emperor "In the nightside eclipse", Anathema "Sleepless"... en dan heb ik nog veel stijlen achterwege gelaten. Het gaat om muziek en metal in het bijzonder.

In het dagelijks leven werk ik voor een internetprovider, speel ik in twee bands (Aura & Zilver), maak ik enorme bergen foto's, kijk ik films en zit ik geregeld achter mijn pc'tje. Ook ga ik wel eens naar het voetballen kijken (eindhovuuh!!!). Ik heb een enorm lekkere vriendin met een geweldige muzieksmaak, waarmee ik graag veel tijd doorbreng. Verders heb ik een ongelofelijke schurft aan mensen die arrogant zijn, mensen die achterbaks zijn en extremisten, fundamentalisten en religieuze fanatiekelingen. Krijg allemaal een aandoening en rot langzaam dood, kneuzen!

Anders nog iets? Owja, wat ik nog zeggen wil: ik ben zelf ruim 10 jaar actief met bandjes en heb nog nooit grote dingen bereikt. Wat verder komen zou leuk zijn, maar je doet het toch in de eerste plaats om de lol en de muziek. Je materiaal opsturen naar een blad, internetmag of wat voor media dan ook kan voor zowel positieve als negatieve geluiden zorgen. Zelf heb ik hier dus ook ervaring mee en ik w��t dat iedereen nu eenmaal anders tegen muziek aankijkt. Het is de taak van een recensist(e) om altijd open te staan voor dat wat je moet recenseren, want je hebt wel te maken met muzikanten die hun bloed-zweet-tranen in de muziek stoppen. Je moet eerlijk maar ook kritisch durven te zijn. Als band heb je echter ook een verplichting naar mijn mening: vrede hebben met wat er over je geschreven wordt (mits fatsoenlijk) en tegen wat kritiek kunnen. Kun je dat niet - stuur dan in elk geval niets meer op en ga kantklossen.

Mocht iemand zich geroepen voelen om mij te mailen/bedreigen/stalken/mailbomben ofzo dan kan dat op exhxv@hotmail.cum (vind de spelfout en corrigeer hem anders lukt het niet) Lords Of Metal... ik heb d'r zin an!

Peter

Meest recente bijdragen

Specials

geen