Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Henk

Naam: Henk

Henk 1979, een klein ventje zit met zijn ouders TopPop te kijken. Vanaf dat moment zal zijn leven ingrijpend veranderen. KISS scoort dat jaar een wereldhit met 'I Was Made For Lovin' You' en dat gaat gaat niet onopgemerkt aan de kleine Henk (en zijn hele familie) voorbij. Vanaf dat moment wordt de ene na de andere KISS LP gekocht. Aangezien muziek thuis met de paplepel ingegoten wordt zal er ook een instrument bespeelt moeten worden. Uiteraard wordt dat het meest coole instrument wat er is, het drumstel. In de vroege jaren 80 raakt Henk geintresseerd in bands als Iron Maiden en Dio. LP's haalde je nog bij de bibliotheek om ze thuis op een bandje te zetten. Later in de puberjaren komen daar de big four, Metallica, Slayer, Anthrax en Megadeth natuurlijk ook nog bij. Inmiddels in 2017 aangekomen zie ik een vacature voor hardrock/AOR redacteur bij Lords Of Metal. Aangezien ik het leuk vind om zo af en toe eens een stukje te schrijven over muziek en uiteraard graag ook naar concerten ga waag ik de gok. Na kort heen en weer mailen van allerlei proef opdrachten krijg ik de kans om meer met mijn passie voor rock en metal te doen!

Naast het schrijven voor Lords Of Metal werk ik bij een grote Zweedse meubel gigant en speel ik drums in een classic hardrock / heavy metal coverband. Ben gelukkig getrouwd met Paula waar ik twee zoons mee heb, Jeffrey en Tim. Beide, grote rock en metal liefhebbers waarmee ik regelmatig naar concerten ga.

Favoriete bands:
KISS, The Dead Daisies, Sabaton, Alter Bridge, Iron Maiden, Metallica, Stone sour, Slipknot, Europe, Whitesnake, Bon Jovi , Suicidal Tendencies, Moster Truck. Van alles wat dus en zeker geen compleet overzicht. Het blijft fantastisch om elke keer weer een band te ontdekken die je verrast.

Minder blij wordt ik van Gothic, Black en Grindcore achtige varianten maar ja, ieder zo zijn eigen ding en dat maakt onze muziek nou juist zo leuk!

Bijdrage deze maand