Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Tim

Naam: Tim van den Dool

Tim Deze redacteur maakt geen deel meer uit van het Lords of Metal team.

Ik ben Tim en op het moment van schrijven 30 jaar. Omdat ik volcontinu met muziek bezig ben leek het mij wel een aardig plan om in 2012 te beginnen met schrijven voor LoM. Ergens tegen het einde van de basisschool begon mijn liefde voor rock/metal in die tijd kocht ik mijn eerste CDs van Metallica en Guns N' Roses. Door de jaren heen zijn mijn luisteruren verschoven naar subgenres als hardcore, slugde en progressief.

Mijn belangrijkste criterium om te bepalen of ik muziek goed vind is of er een authentieke emotie en energie in zit. Of het uit hun tenen komt, of ze door de muziek hun persoonlijke verhaal durven te vertellen. Mijn belangrijkste quote om dit extra aan te dikken kom van Charles Bukowski �when the spirit wanes, the form appears�. Ik merk dat bij veel bands de woede, het verdriet of wat voor emotie er ooit in zat na drie albums er vaak wel uit is en ze terug vallen op techniek en de intensiteit er vanaf is.

Wat muziek voor mij betekent? Ik sta er mee op, ga er mee naar bed, gebruik het ter ontspanning en haal er nieuwe inzichten uit. Ik luister eigenlijk alles behalve top veertig, maar 75% is toch zeker wel metal. Naast het thuis luisteren van muziek, lezen van artikelen en zoeken naar nieuwe bands ben ik meerdere keren per maand bij een concert aanwezig.

Als je houd van mooie volzinnen dan moet je mijn stukken niet lezen. Ik heb het niet zo op lange en interessant klinkende maar eigenlijk wazige zinnen, daarmee dwaal je in mijn ogen af van de essentie. Daarnaast ben ik dyslectisch dus hoe ingewikkelder de zinsopbouw hoe meer fouten ik ga maken.

Meest recente bijdragen