Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Het libido van Fred Durst

Door: Ferdi op 2004-07-07

Zanger en rapper Fred Durst heeft allesbehalve een slap biscuitje in zijn broek. De getatoeëerde frontman laat zich, naar goed hiphopgebruik, graag omringen door aantrekkelijke vrouwen. 'Hoe meer hoe beter' is het devies van de oppermacho. Het legt hem in ieder geval geen windeierstokken: de Amerikaanse roddelpers houdt de laatste jaren de zoomlensen steevast op Durst gericht, waarbij paparazzi elkaar verdringen wanneer Durst met een nieuwe scharrel een trendy nachtclub in Los Angeles binnenwandelt. En het werkt, want zijn vele vriendinnetjes leveren hem altijd weer wat regels op in de beter gelezen muziekbladen en in de boulevardpers. Kijk, dat noemen we werk en plezier met elkaar vermengen.

De zanger heeft twee talenten waar menig metalman trots op mag zijn: een uitstekende timing en een goed afgesteld gevoel voor kwetsbare vrouwen. Vooral vrouwelijke bekendheden die net uit een roemruchte relatie komen, mogen zich op zijn aandacht verheugen. Zo kwam niemand minder dan Britney Spears daags na een op de klippen gelopen relatie met beroepsopdondertje Justin Timberlake, uithuilen in de armen van Durst. Het leverde een kortstondige maar hevige relatie op. Uiteindelijk kreeg het tweetal ruzie, waarna ze los van elkaar hun seksuele grieven uitvoerig bespraken in de Howard Stern-show. Want heel Amerika deelgenoot maken van je boosheid, is altijd goed voor de platenverkoop. Normale stelletjes maken, als ze uit elkaar gaan, afspraken over het verdelen van de inboedel. Beroemdheden maken afspraken over het verdelen van de interviews.

Uiteraard loopt ook Durst wel eens een blauwtje. Want hoewel hij schoonheden als Geri Haliwell, Halle Berry, Pamela Anderson, Brittany Murphy en vele playmates tot zijn ex-files mag rekenen, was uitgerekend tienersterretje Avril Lavigne niet gediend van Durst's avances. Een kortstondig onderonsje tussen de twee, na afloop van de opnames van het programma MTV Icon, vond Durst wel voor herhaling vatbaar. Hij vloog met zijn privé-jet naar een concert van de Canadese punkrockster, waar hij met een gigantische pinokkio tussen de benen bij de zaal aankwam. Helaas voor hem bleven zowel de deuren van de kleedkamer als de benen van Avril hermetisch gesloten. Tsja, neem volgende keer iemand van je eigen leeftijd, denk je dan. Overigens leverde ook dit incident de nodige publiciteit op, toen de twee het aanhaalden in interviews. Want zelfs een wip die niet plaatsvond, is genoeg om de kassa oorverdovend te doen rinkelen.

Tegenwoordig lijkt Durst het rustiger aan te doen: even geen bekendheden meer voor de man. Zijn nieuwe scharrel heet Niki en is een beginnend 20-jarig fotomodel uit Los Angeles. Op haar weblog vertelt de brunette uitgebreid over haar vriend en hun uitstapjes in het nachtleven van L.A. met je jetset van de MTV-clan. De bloedmooie twintigjarige verhaalt uitgebreid over hoe houdt van Durst's lichaamsgeur – niet een opmerking om dieper op in te gaan – en hoe ze graag in slaap valt op zijn borstkas. Pikant detail is dat de twee elkaar hebben leren kennen via het messageboard van Limp Bizkit, waar fan Niki regelmatig rondhangt. Zo zie je maar dat kansloos forummen meer kan opleveren dan een muisarm en een studieachterstand.

Nou, ik gun het ze van harte. Of de relatie lang stand houdt in de handen van de flamboyante Durst en de vrijgevochten Niki, waag ik te betwijfelen. Bij het eventueel uitgaan van de relatie, zal een flinke rel waarschijnlijk niet uitblijven. Durst zal daarbij stellen dat Niki een gestoorde fan is, een stalker die realiteit en fantasie met elkaar verwart. En Niki zal op d'r beurt met tranen over d'r wangen aan Howard Stern vertellen, dat ze niet snapt waarom Durst nu opeens zo gemeen tegen haar doet. In de showbizz gaat er immers niks boven een goed schandaal. In Los Angeles is daten geen zoektocht naar een partner, het is een carrièremove.

Ferdi schreef ook de volgende columns