Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Mopperpot (introductie)

Door: Lord K. en Skate op 2004-06-29

De metalscene is in beweging. Volop. Een regelmatige kijk op nieuwssites zoals Blabbermouth en onze eigen nieuwspagina levert elke maand weer een hoop geroddel, geruzie en vooral een hoop geneuzel op. Gastcolumnisten Lord K. en Skate houden het nieuws bij voor Lords Of Metal en communiceren daarover per e-mail.


Lord K.: Hallo Skate! Alles goed met jou, klein opneukertje? Hier is alles best, de fysieke naweeën van het weekend buiten beschouwing gelaten. Graspop hakte er weer zwaar in.

Skate: Jawel hoor ouwe, met mij is het prima. Graspop, pfff, daar zeg je me wat. Tijdens het weekend in België heb ik vooral veel gelopen. Een half uur vanaf de camping tot aan het terrein, een kwartier van het podium tot de biertent… Ik heb inmiddels blaren op mijn voeten zo groot als de ballen van de zanger van Nudist Priest.

Lord K.: Nudist Priest… Pardon?

Skate: Nudist Priest, dat is een coverband voor dat ouwelullen gezelschap, die vorige week voor het eerst heeft opgetreden. Naakt, welteverstaan, met hoogstens een snarenplank voor hun klokkenspel. Niet dat ik nou zo happig ben om dat live te gaan zien, maar naar verluid had opperhomo Rob Halford er oren naar om een optreden te komen, eh, bijwonen.

Lord K.: Ouwelullen? Nee, die nu-metal waar jij naar luistert, daar word je vrolijk van.

Skate: Ik wel!

Lord K.: Hij's fijn. Heb je de nieuwe afscheidsactie van The Crown al meegekregen? Dat is zo'n death metalband uit Zweden die er laatst mee genokt is. De band heeft nu een oproep geplaatst op de website, of mensen beelden willen insturen voor hun dvd. Lieden die een geschikte tape naar Zweden sturen, zien hun naam vermeld op de dvd.

Skate: Dus ze krijgen allemaal aftandse opnames op een zilveren schijf? Dat is even makkelijk verdienen. Materiaal scoren bij je fans en dan datzelfde materiaal aan diezelfde fans weer doorverkopen. Dat is een nieuwe manier van de fans een poot uitdraaien. Slim! Ach, het houdt de fan van de straat.

Skate: Iemand die laatst ook langere tijd van de straat was, is de student John Haldeman. Hij studeerde af met een scriptie waarin hij schreef hoe je beveiligde cd's makkelijk kunt kopiëren. Blijkbaar hoef je alleen shift-knop in te drukken als je de cd in je computer doet. Het bedrijf SunnComm, gespecialiseerd in het maken van beveiligingen, reageerde met een claim van tienduizenden dollars. De claim is inmiddels ingetrokken, maar de schrik zat er goed in bij die computer nerd. Lang leve de vrijheid van meningsuiting in The Land Of The Free!

Lord K.: Waar mensen tegenwoordig al niet op afstuderen, hehehe.

Skate: Nou! Ik hoop dat ik het ook zo makkelijk krijg.

Lord K.: Ahum. Eerst maar eens gáán studeren, kleintje.

Skate: Relax man, eerst effe een jaartje chillen. Iemand die ook kan chillen, trouwens, is de tweede gitarist van de nu metalband Killswitch Engage. Die is vorige week vroegtijdig van de toer vertrokken vanwege een bruiloft, waardoor er afgelopen donderdag een kleinere band op het podium van Tivoli in Utrecht stond dan de gewoonte is. Wellicht dat daarom de zanger het publiek uitnodigde om op het podium te komen. En dat deden ze ook. Tegen het einde van het optreden stonden er tien man op het podium, klaar om een duik te maken. De band was tevreden, maar het scheen dat de security not amused was, hahaha.

Lord K.: Tivoli, daar wilde ik nog naartoe voor het optreden van Brides Of Destruction, de nieuwe band van die tattoomonsters van LA Guns en Motley Crue. Niet bruut, maar wel nostalgie voor ondergetekende. Of het komt door voetbal of Graspop weet ik niet, maar blijkbaar stond er maar honderd man in de zaal. Over bands op hun retour gesproken. Nikki Sixx moet maar weer snel aan de gang gaan met Motley Crue. En uiteraard een flinke snuif coke nemen, want op zijn meest kansloze momenten maakte hij de beste muziek.

Skate: Jij houdt toch van de band Mayhem? Die pokkeherrie? Dan zul je wel blij zijn met het laatste nieuws.

Lord K.: Ik neem aan dat je doelt op het gerucht dat zanger Maniac eruit is en dat zanger Attila weer terug is? Jep, goed nieuws. De platenmaatschappij ontkent het, dus móet het wel waar zijn. Zul je altijd zien: platenmaatschappijen zijn er meestal als de kippen bij om iets te ontkennen als het waar is. Zodra het officieel is, nuttig ik een biertje en een pretsigaret op Mayhem.

Skate: Nuttig jij maar wat je wilt op Gayhem. Liever jij dan ik die luistert naar een band met een drummer genaamd Hellglammer en een nummer met de titel Chainsaw Buttsfuck.

Lord K.: Zo kan 'ie wel weer, kleintje!

Skate: Dat dacht ik ook, ouwe. :-)

Lord K. en Skate schreef ook de volgende columns