Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Zomaar een gedachte.

Door: Tormentor Erich op 2010-05-01

Stel je toch eens voor dat je voor een keer in een tijdmachine kon stappen en eenmalig naar een gebeurtenis in het verleden kon reizen. Wat zou je doen? Natuurlijk kun je God weet wat gaan bezoeken, zoals de WK finale van 1974, de val van de Muur, het openen van de Eifeltoren of de dino's bekijken in de prehistorie. Maar als ik het aanbod nu eens beperk tot een bezoek aan een muzikaal evenement, wat dan?

Ikzelf zou het niet weten.,Teveel om op te noemen flitst er door mijn hoofd. Een paar voorbeelden: Woodstock in 1969. Goh, met de kennis die we nu hebben over dat festival zou het toch optimaal genieten zijn om daar nog een keer bij te kunnen zijn? Jimi Hendrix en al die anderen. Neuken op het gras ohne ende, drugs nemen en lekker trippen, en dat allemaal onder de noemer “the times are a changing”. Ja, ik zou daar best bij willen zijn. Maar vooral op metal gebied valt er nog wat in the halen. Die Aardschokdag begin jaren tachtig met een nog fitte en originele Mercyful Fate line up bijvoorbeeld. Of die Aardschokdag in 1986 met Metallica, Celtic Frost, Metal Church en Anthrax? Of Metallica samen met Raven? Of Venom in het Hammersmith? Of Slayer ergens in Amerika tijdens hun eerste tour?

En waarom niet een eenmalige trip maken door de Bay Area ergens in de eighties en daarbij even langs de oefenruimtes van al die bands daar wandelen? Of een bezoekje aan de Morrisound studio in Florida brengen terwijl Morbid Angel daar 'Alters Of Madness' staat in te blikken of terwijl Obituary met 'Cause Of Death' bezig is? En wat dacht je van Guns 'N' Roses in Paradiso? Of Ozzy tijdens de Blizzard periode? En de Scorpions tijdens hun 'World Wide Live' era? Ik weet het, er is teveel om op te noemen. En wat te denken van een eenmalige kans om inmiddels alweer overleden helden nog een keer aan het werk te zien? Het lijkt me alleen al voor de cult waarde te gek om Kreator te zien spelen met Wulf op het podium. Of Sodom met de eerste line up. Of Iron Maiden tijdens de allereerste tour. En hoe zou het zijn om Mayhem te zien spelen zoals het nooit meer kan? Of Type O Negative?

En dan nog iets. Stel je voor dat je het eenmalig te bezoeken historisch muzikaal evenement kan bezoeken met je huidige beurs. In mijn geval zou dat betekenen dat ik bijvoorbeeld met een hele dikke portemonnee naar Dynamo Open Air 1987 zou gaan en daar alle elpee bootlegs zou opkopen die je daar toen nog met bakken tegelijk kon krijgen. Of wat te denken van het kopen van originele tour shirts van dertig jaar geleden? Of cassette demo's uit die tijd? Maar goed, het zal wel altijd een droom blijven. Of dit erg is of niet laat ik trouwens aan jullie over. Wat mij betreft is bovenstaand verhaal een alleraardigste dagdroom en ik zou toch wel eens willen weten welk legendarisch nog te bezoeken concert jij nu in je hoofd hebt zitten.

Tormentor Erich schreef ook de volgende columns