Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Same Music, Different People

By: Pim B.

Een sociaal-culturele blik op heavy metal!

Er wordt vaak geroepen dat metalfans één grote familie vormen. Dat gegeven was voor drie jonge filmmakers uit Tilburg de aanleiding om te onderzoeken of dat inderdaad zo is. Zonder enig budget en met twee handheld camera’s gingen Nick Roovers, Friso van Daalen en Elaine Fleur op pad. Het traject dat zij volgden, startte in Scandinavië en eindigde in Nederland. Ze spraken op verschillende locaties met meer dan zestig bands uit negentien verschillende landen en kwamen erachter dat er toch veel verschillen zijn hoe heavy metal beleefd wordt.

band imageLords Of Metal werd in gelegenheid gesteld om via een preview een deel van de documentaire ’Same Music, Different People’ te bekijken. De volledige film duurt overigens 84 minuten en is Engels gesproken. Het sociaal-culturele aspect van de metal scene is fascinerend. Alleen dat is al reden genoeg om de hele documentaire te bekijken. Wie vindt het niet interessant om erachter te komen waarom metal anders beleefd wordt in Rusland ten opzichte van bijvoorbeeld ons eigen Nederland?

Op basis van de preview die de pers kon zien, is het lastig om te oordelen of deze documentaire echt de moeite waard is. Intussen is de film al op diverse locaties vertoond en op In-Edit (een internationaal muziekdocumentaire festival) werd de publieksprijs voor beste nationale film in de wacht gesleept. Dat zegt wat ons betreft al voldoende. Probeer dan ook om ‘Same Music, Different People’ te bekijken als je de kans krijgt. Via de Facebook pagina kun je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

<< previous next >>