Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hiss From The Moat - The Harrier

Hiss From The Moat - The Harrier

Label : M-Theory Audio | Archive under death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : In eerste instantie dacht ik dat deze band Ass From The Mouth heette, maar toen ik dat opzocht kwam ik op de website Sweet Chicks Club terecht. De beschrijving her motto is go hardcore or go home and going straight to the ass from the mouth is pretty fucking hardcore! noopte me toch om even een kijkje te gaan nemen op die website en het een en ander nader te onderzoeken. Ik kwam niet bedrogen uit kan ik je zeggen. Maar dat terzijde.

Bij nader onderzoek bleek de groep echter Hiss From The Moat te heten. Zij hadden reeds een EP (`The Carved Flesh Message`, 2011) en een full-length (`Misanthropy`, 2013) op hun palmares staan. Er zit een behoorlijke tijd tussen de vorige CD en deze, maar dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat drummer James Payne ook in Hour Of Penance trommelde en ook zo nu en dan door Vital Remains als live muzikant wordt ingehuurd. Er zijn zelfs journalisten die beweren dat Payne de snelste dubbele bass drummer aller tijden is.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, want alhoewel 1 goede drummer nog geen goede plaat maakt draagt dit er natuurlijk zeker wel aan bij. De rest van de Italiaanse groep laat zich echter ook niet onbetuigd. `The Harrier` is een enorm energieke alles vernietigende thermonucleaire death metal bom geworden die overtuigt. HFTM is een band die het vaandel van de moderne Italiaanse death metal zo maar eens over kan nemen van groepen die hiervoor aan de wieg stonden zoals Fleshgod Apocalypse, Hideous Divinity en Hour Of Penance. Van mij mogen ze echter ook vreedzaam naast elkaar existeren. Wat een nekkenbreker!

<< previous next >>