Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Enio Nicolini And The Otron - Cyberstorm

Enio Nicolini And The Otron - Cyberstorm

Label : Buil2Kill Records | Archive under speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Bart M. : De toekomst is hier en hij is donker en ruw. Enio Nicolini neemt ons mee het sterrenstelsel in en alhoewel ik in eerste instantie een power metal indruk kreeg toen ik naar het cd-hoesje keek, is dat niet wat je te wachten staat als je de schijf gaat beluisteren. Het grenst er soms wel ietwat aan, met zijn stoere en grootse geluid, maar wat ontbreekt hier zijn de gitaren: het is enkel bas, drums en zang, aangevuld met electronica. En dat is nou net waarom dit zo lekker klinkt, er zitten bijna geen hoge tonen in.

De bas fungeert als alle gitaren in 1 en heeft een smerig, overtuigend geluid, dat versterkt wordt door de vocalen van Ben Spinazzola. Die stem, het is wel duidelijk dat Ben in een Rammstein tribute band zingt, dat hoor je. Voeg hier een vleugje Thor en een dosis zelfvertrouwen aan toe en je hebt een zang die soms bijna over de top gaat maar nooit er overheen. De electronische elementen maken het geheel af en zorgen er tevens voor dat de plaat niet eentonig wordt.

Het ruimteverhaal is natuurlijk al talloze malen vertolkt door verschillende genres: psychedelisch, power, stoner. Enio Nicolini And The Otron gooien het over een thrashy boeg en stampen er zo tien nummers doorheen. Het is niet het meest originele idee ter wereld, maar wel erg fijn om naar te luisteren.

<< previous next >>