Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Danko Jones - A Rock Supreme

Danko Jones - A Rock Supreme

Label : AFM Records | Archive under hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Bart M. : Danko Jones gaat spreekwoordelijk al eeuwen mee in de rock n roll business en dit rock-monster poept ongeveer elke twee jaar een nieuw album uit. Nu is het de beurt aan nummer negen, `A Rock Supreme`, en ook al komen we niet voor verrassingen te staan met deze plaat, het klinkt allemaal weer erg lekker. Bekend om hun energieke live optredens, Danko Jones weet deze energie met gemak ook op schijf over te brengen en de nummers hebben net genoeg muzikale variatie om alle elf te blijven boeien.

Wat we krijgen zijn aanstekelijke, meezingbare rock tracks die door zanger Jones worden voorzien van vocalen die dan weer iets Phil Lynnot-achtigs hebben, dan weer uithalen a la James Hetfield, afgerond met Jones zijn eigen, typische geluid. Dit alles in een fris, blits, muzikaal jasje. Dat jasje is wel one size fits all, wat inhoudt dat de muziek erg toegankelijk is en daardoor ook erg algemeen. Hier zijn een klein aantal uitzonderingen op, bijvoorbeeld de nummers `I`m In A Band` en `Party`, die door de interessante gitaarloopjes afwijken van de rest. Als dit soort dingetjes het hele album door zouden gebeuren dan was de muziek niet alleen professioneel, wat het zeker wel is, maar ook een stuk creatiever.

Danko Jones lijkt grotendeels een formule te volgen. Hierdoor verdwijnt een stukje oprechtheid en klinkt er een stukje routine door in de nummers. Dat is allemaal geen ramp want het eindresultaat is wederom een solide, feel good rockalbum.

<< previous next >>