Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Helloween - Keeper Of The Seven Keys - The Legacy

Helloween - Keeper Of The Seven Keys - The Legacy

Label : Nuclear Blast | Archive under heavy / power metal

Release type: Re-release

Jori : Keeper Of The Seven Keys - The Legacy deed destijds alleen al vanwege de naam een hoop stof opwaaien. Die Keeper albums van inmiddels bijna twintig jaar terug zijn immers monumenten in de metal geschiedenis, moet een band die al ruim de helft van zijn line-up uit die tijd heeft ingeruild nu wel dat sterke merk keepers te grabbel gooien? Het bleek uiteindelijk deels te gaan om een financiele ingeving van een band in zwaar weer. De gok bleek gelukkig gunstig uit te pakken, want na de wat magere jaren met The Dark Ride en Rabbit Dont Come Easy was het dit album dit de weg omhoog weer inluidde voor de grootvaders van de Duitse metal.

Met het weergaloze epos King For A 1000 Years als opener was misschien wel de eerste echte onsterfelijke Helloween klassieker sinds 1988 een feit. Gestuwd door de Keepers titel maakte dit album de wat lauwtjes geworden fanbasis weer lekker met een ijzersterk album vol met raakvlakken aan de happy metal van weleer. The Insivible Man, Pleasure Drone, het aan Future World rakende Mrs. God en natuurlijk de schitterende ballad Light The Universe met gastbijdrage van Candice Night. Ook het progressieve Occasion Avenue met zijn keepers-radio-intro bleek een schot in de roos. Criticasters waren er natuurlijk, niet in de laatste plaats mister Kai Hansen himself die het eigenlijk maar niks vond dat Helloween zonder hem en Kiske nog een Keepers plaat ging maken. Wellicht had hij hier ook wel gelijk in, al kan zelfs Kai Hansen niet ontkennen dat “The Legacy” het beste Helloween album in jaren was, hoe de titel ook luidt.

Deze heruitgave laat het oorspronkelijke geluid intact, geen remix of remaster. Wel zijn er een aantal bonus tracks toegevoegd. My Life For One More Day, de bijna disco-achtige track Run (The Name Of Your Enemy) en het ouderwets aanvoelende Run. Allen trouwens niet nieuw voor deze heruitgave, maar verzameld uit eerdere bonus tracks.


  No score

Share this review with your friends

Meer informatie

<< previous next >>