Listen live to Radio Arrow Classic Rock
High Reeper - Higher Reeper

High Reeper - Higher Reeper

Label : Heavy Psych Sounds | Archive under doom metal

Release type: Full-length CD

Bart M. : Als er iets is waar ik niet genoeg van krijg bij nieuwe metal releases zijn het de soms prachtige voorkanten van een plaat, zoals die van het tweede album van High Reeper. Een klassiek heavy metal plaatje dat erg tot de verbeelding spreekt. De band hoeft het daar echter niet alleen van te hebben, de muziek op Higher Reeper spreekt voor zich en het is een album geworden waar de band blij mee mag zijn.

Alhoewel ze zichzelf als stoner rockers omschrijven is hier toch echt meer sprake van doom metal, met neerslachtige riffs en onheilspellende wendingen. Het klinkt allemaal compact en sterk en slaagt er goed in om je dat tevreden en gelukzalige gevoel te geven. Zanger Zach Thomas zit ook lekker in zijn vel en levert vocals die perfect aansluiten bij deze muziek terwijl hij titels als Buried Alive, Plague Hag en Eternal Leviathan leven inblaast. Het meest opvallend is het nummer Apocalypse Hymn wat het best te omschrijven valt als een stoner ballad. Het schept met zijn herhaling een dromerige atmosfeer en klinkt misschien in eerste instantie wat eentonig en duf. Als je het wat meer tijd geeft verandert dit echter in een heel sterk nummer.

Higher Reeper is een album waar niet veel op aan te merken is, het is goed en landt lekker in de oren. Maar echt origineel is het niet, er worden geen baanbrekende fratsen uitgehaald. Een veilige aanschaf voor doom en stoner fans, wat minder interessant voor mensen die op zoek zijn naar vernieuwing.

<< previous next >>